Autor: Informer.rs

15.01.2022.

17:32

Foto: Starsportphoto

Sport

TRENUTAK KADA SE LOMI SEZONA! Može li Zvezda do plej-ofa Evrolige? (ANKETA)

Bilo je to 2. januara, kada su crveno-beli u okviru ABA lige srušili Split u gostima.

Prethodno su u poslednjim danima 2021. doživeli teške poraze od Efesa (pola koša) i od Zenita (posle produžetka), između kojih se dogodio ubedljiv trijumf nad FMP-om.

Posle toga je tim sa Malog Kalemegdana ušao u probleme sa koronavirusom, pošto su maltene svi igrači i dobar deo stručnog štaba zaraženi.

No, vratimo se situaciji u elitnom evropskom takmičenju. Da je Crvena zvezda kojim slučajem pobedila pomenute utakmice protiv Efesa i Zenita, sada bi držala osmu poziciju koja vodi u plej-of. Međutim, pošto to nije bio slučaj, ekipa Dejana Radonjića sa skorom 7-11 zauzima tek 14. mesto.

Ipak, treba istaći da joj mesto koje vodi u doigravanje i dalje nije toliko daleko, pošto ga drži Efes sa devet pobeda i deset poraza, iz jedne utakmice više od šampiona Srbije i ABA lige.

Naredna utakmica Crvene zvezde u Evroligi je zakazana za petak 21. januar, kada bi crveno-beli trebalo da gostuju Asvelu. Ukoliko se beogradski tim oporavi od korone, to bi moglo da bude idealno mesto za ulazak u pobedničku seriju i juriš na mesto u plej-ofu.

Izabranicima Dejana Radonjića je do kraja regularnog dela Evrolige ostalo 16 utakmica, što je sasvim dovoljno da dobrim partijama izbore plasman u četvrtfinale.