Autor: Informer.rs

21.01.2022.

20:00 >> 22:59

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA PALA U NOVOJ TRILER ZAVRŠNICI! Crveno-beli POKLONILI još jednu POBEDU!

Previše puta je Crvena zvezda poklonila pobedu svom rivalu u Evroligi... Nakon Zenita, CSKA-a, Barselone, beogradski velikan je poklekao u finišu i protiv Asvela, te crveno-beli nakon 22. kola ostaju na kontu od sedam pobeda i 12 poraza - 69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19)!

Strahovali su na Malom Kalemegdanu kako će ekipa delovati nakon tronedeljne pauze prouzrokovane koronavirusom, ali je početak meča u potpunosti pripao crveno-belima. Zvezda je bila daleko bolji rival u oba pravca, a posebno u odbrani, dok je u napadu Dejan Radonjić pokušavao da pronađe odgovarajući arsenal. 

Informer

Crveno-beli su na krilima Nejta Voltersa i Ognjena Dobrića dobili prvu deonicu sa 17:11, a jedini raspoložen u sastavu Asvela od početka do kraja bio je Pol Lakomb. Ipak, dobra timska odbrana uspela je da neutrališe Francuza, a Zvezdina prednost je do kraja poluvremena rasla. Imao je beogradski velikan u jednom momentu i velikih 14 razlike, ali se Asvel vratio i spustio se na prihvatljivih minus 10 - 25:35!

Ponovo je Zvezda bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu, ali se kompletna igra srpskog i regionalnog šampiona raspala u nastavku. Pol Lakomb je sa deset poena istopio prednost crveno-belih, a trojkom u finišu treće deonice Džons doneo je kompletan preokret Asvelu. 

Prava drama viđena je u finišu meča. Raspucao se Ognjen Dobrić, sa druge strane Pol Lakomb je nastavio da pogađa iz svih pozicija. Uključio se u meč i Nikola Kalinić, te je Zvezda na tri minuta do kraja imala pet poena prednosti - 58:63! 

Crveno-beli su imali šansu za pobedu, Ognjen Dobrić je imao šut za trijumf nakon što je Kris DŽons doneo vođstvo Asvelu, ali je "Kninska kobra" ovoga puta zatajila...

ASVEL - CRVENA ZVEZDA  69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19)

Astrobal, Vilerban  Sudije: Luiđi Lamonika, Emilio Perez, Vasilki Tsaruča

ASVEL: Okobo, Vambanjama, Morgan, Džons, Kaudi, Lakomb, Dio, Najt, Gist, Fol, Osetkovski, Hauard, Strazel, Antetokunbo

Crvena zvezda: Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Tok meča

Četvrta četvrtina

40. minut - Polovičan učinak Pola Lakomba sa linije penala, na drugoj strani kažnjava to Ognjen Dobrić, nerešeno je - 67:67! Ipak, napada Kris Džons ekspresno i poentira pored Branka Lazića - 69:67!

39. minut - Promašaj Dobrića na jednoj, Džonsa na drugoj strani, ali onda faul u napadu Nikole Ivanovića. Asvel ima napad i pola koša prednosti na minut pre kraja utakmice - 66:65!

38. minut - Novi pad crveno-belih i lako zakucavanje za Džejmsa Gista! Na drugoj strani je sa linije penala siguran Ognjen Dobrić - 64:65!

37. minut - Peta lična greška za Kalinića za kog je utakmica završena, poentira Lakomb, a potom i promašaj Nejta Voltersa. Na drugoj strani šalje Kuzmić Džonsa na liniju penala - 62:63!

36. minut - Iskusno je Nikola Kalinić "naterao" Kaudija da ga faulira, ali ne koristi reprezentativac Srbije sva tri slobodna bacanja, raste prednost Crvene zvezde - 58:63!

35. minut - KALINIIIIIIIIIIIĆ! Posle pet poraza ide i prva trojka za Nikolu Kalinića - 56:61!

34. minut - BUM! BUM! BUM! Četvrta trojka za Ognjena Dobrića i njegov 16 poen večeras, na drugoj strani rampa Nejta Voltersa - 54:56!

33. minut - Vraća trojku Metju strazel, prava rezultatska klackalica na startu poslednjeg perioda - 54:53!

31. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za Zvezdinog šutera, treća večeras! Vraća još jednom srpski reprezentativac prednost na starnu crveno-belih - 49:51!

Treća četvrtina

30. minut - Vraća Džons trojku i donosi prednost Asvelu pred poslednju deonicu - 49:48!

29. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Trojka kada je bilo najpotrebnije, crveno-beli ponovo vode u Astrobalu - 44:46!

Informer

28. minut - Nekoliko dobrih poteza Džejmsa Gista i Asvel vodi pred kraj treće deonice - 44:43!

27. minut - Pogađa Džejms Gist na drugoj strani posle ofanzivnog skoka, potom promašaj Nikole Ivanovića u kontri  za tri poena - 39:43!

26. minut - Sjajna reakcija Zvezde nakon tajm-auta i serija 6:0! Posle Lazića koševe su postizali Luka Mitrović, a potom i Eron Vajt za novu osetnu prednost crveno-belih - 37:43!

25. minut - Seče Branko Lazić seriju Asvela i beleži svoje prve poene u Vilerbanu - 35:39!

24. minut - Ozbiljan problem za odbranu Zvezde predstavlja Pol Lakomb, Francuz već ima deset poena nakon nove serije od 4:0! Radonjić reaguje tajm-autom - 35:37!

22. minut - Novi poeni i za Krisa Džonsa, ali vraća na drugoj strani Ostin Holins - 29:37!

21. minut - Bolji početak Asvela u drugom poluvremenu, nastavlja Pol Lakomb da muči odbranu crveno-belih - 27:35

Druga četvrtina 

20. minut - Pogađa Antetokumbo uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena - 25:35!

19. minut - Promašaj Ognjena Dobrića i Nikole Kalinića koristi na drugoj strani Džejms Gist i pogađa posle dva ofanzivna skoka Asvela - 24:35!

18. minut - Novi minut odmora i ponovo bolja reakcija crveno-belih. Sada pogađa Eron Vajt posle prodora - 22:35!

17. minut - DOBRIIIIIIIIIIIĆ! Treća trojka za Zvezdu u Vilerbanu, raste prednost beogradskog velikana nakon tajm-auta Dejana Radonjića - 20:33!

16. minut - dobra reakcija crveno-belih nakon tajm-auta pogodio je posle prodora Nejt Volters, a potom i polovičan učinak Erona Vajta sa linije penala - 20:30!

15. minut - Serija 4:0 Asvela i odmah reaguje Dejan Radonjić tajm-autom! Vezao je četiri poena Najt i vratio domaće na jednocifren zaostatak - 18:27!

Informer

14. minut - Sjajna solo akcija Stefana Markovića koji nastavlja sjajan niz crveno-belih, ali vraća na drugoj strani to Dilan Ostekovski. Ipak, Asvel ne uspeva da se odbrani, a nove poene upisao je Nikola Kalinić - 14:27!

13. minut - Prve poene posle duže pauze upisuje i Dejan Davidovac. Nije bilo Zrenjaninca u sastavu Zvezde neko vreme budući da se mučio sa povredom, ali se uspešno opravio tokom dvonedeljne pauze i spreman je da pomogne timu  - 11:23!

12. minut - Nije uspevao Nikola Kalinić da pronađe napadački ritam na startu meča, ipak, upisuje se reprezentativac Srbije u strelce u uvodnim minutima druge deonice - 11:21!

11. minut - Otvara Luka Mitrović drugu četvrtinu poenima sa linije penala. Precizan je bio centar Crvene zvezde oba puta, raste prednost beogradskog tima - 11:19!

Prva četvrtina 

10. minut - Novi prodor Ognjena Dobrića i laki poeni za Zvezdinog šutera, na drugoj strani Met Strazel koristi dva slobodna bacanja nakon faula Branka Lazića - 11:17! Gotova je prva deonica. 

9. minut - Ponovo Lakomb "čupa" poene za Asvel nakon sjajne odbrane Crvene zvezde, na drugoj strani promašuje oba slobodna bacanja Nikola Ivanović - 9:15!

8. minut - Polovičan je bio Luka Mitrović sa linije penala, a potom još jedna trojka za crveno-bele. Precizan je sada bio Eron Vajt - 7:15!

7. minut - HOLIIIIIIIIINS! Prva trojka na meču za crveno-bele, podigrao se Amerikanac i pocepao mrežicu za maksimalnih "+4" - 7:11!

Informer

6. minut - Seče Pol Lakomb seriju promašaja na ove strane, imala je Crvena zvezda šansu da uveća svoju prednost, ali je Nikola Kalinić u dva navrata bio neprecizan - 7:8!

5. minut - Pogađa u svom stilu flouter Nejt Volters, potom još jedna dobra odbrana Crvene zvezde. Koristi to Nikola Kalinić, napada u tranziciji i proigrava Kuzmića koji je fauliran. Centar crveno-belih iskoristio je oba slobodna bacanja - 5:8!

4. minut - Ne funkcioniše šut Zvezde na startu meča, rešio je Ognjen Dobrić da se posle finte zaleti na obruč i uspeva da pogodi reprezentativac Srbije. Na drugoj strani pogađa trojku Antoan Dio - 5:4!

3. minut - Prekida Dilan Osetkovski seriju promašaja Asvela i poentira uz faul Nikole Kalinića, ali Amerikanac nije iskoristio dodatno slobodno bacanje - 2:2!

2. minut - Uhvatio je Eron Vajt promašaj Šarla Kaudija, povukao na drugu strani i lako poentirao preko Osetkovskog. Odlična odbrana crveno-belih na startu meča - 0:2!

1. minut - Nervozan početak na obe strane terena. Promašio je Ognjen Dobrić dva zicera, potom precizan nije bio ni Maks Strazel, a za kraj trojku ne pogađa Nikola Kalinić - 0:0!

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 22. kola Evrolige između Asvela i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!