Autor: Informer.rs

02.02.2022.

19:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZA JEDNU SEZONU PREVIŠE TESNIH PORAZA! Zvezdi fali ISKUSTVA i sportskog BEZOBRAZLUKA!

Stigao je Dejan Radonjić pre nešto više od godinu dana na Mali Kalemegdan da sačuva sezonu koja je pretila da bude totalni fijasko. Uspelo je to crnogorskom stručnjaku budući da su crveno-beli osvojili tri trofeja do kraja sezone, a onda sa velikim ambicijama ušli u novu. 

Stigli su tokom leta Nikola Ivanović, Luka Mitrović, Ostin Holins, Majk Cirbes, Eron Vajt, Stefan Lazarević, Nejt Volters, Stefan Marković i za kraj Nikola Kalinić, ali rezultati u Evroligi još uvek fale. Ili, makar nisu dobri koliko to očekuju navijači Crvene zvezde budući da se srpski velikan već nekoliko godina muči i "tenkuje" na sredini tabele. 

Slična situacija, čini se, preti da se dogodi i ove godine budući da tek sledi paklen raspored u Evroligi, a da je Zvezda daleko od mesta koje vode u plej-of. Ima Dejan Radonjić na raspolaganju koliko-toliko širok igrački kadar, posebno kada su mečevi u ABA ligi u pitanju, ali još uvek fali određena doza sreće, umeća, iskustva ili sportskog bezobrazluka da bi crveno-beli napravili iskorak na međunarodnoj sceni. 

Imala je Crvena zvezda ove sezone dosta šansi da uzima skalpove evropskim velikanima. Pretili su izabranici Dejana Radonjića Fenerbahčeu u prvom kolu, CSKA je u poslednjim mometima slavio u Moskvi, Monako je slomio otpor crveno-belih u samom finišu meča. Barselona je imala mnogo sreće sredinom decembra u Beogradu, Anadolu Efes je režirao ogroman preokret u finišu meča, potom je i Zenit uspeo posle produžetaka da osvoji bodove u Beogradu, a kao "šlag na tortu" stigli su porazi od ASVELA i Milana. Za jednu sezoni previše! 

Pravo pitanje je, šta fali crveno-belima za bolje rezultate u Evroligi!?

Informer

Nažalost, odgovor na ovo pitanje jako je teško dobiti budući da je mnogo faktora uticalo na to Zvezdine tesne poraze u Evroligi. Činjenica je da je Dejan Radonjić ostao uskraćen za pojačanje u reketu pa je Luka Mitrović morao da igra "peticu", budući da Majk Cirbes ima dosta problema sa fizičkom spremom, dovoljno govori da crveno-beli nisu na vreme kompletirali svoj roster. Pored toga, pojačanja u vidu Stefana Markovića i Nikole Ivanovića na poziciji plejmejkera još uvek nisu pronašli svoj pravi ritam, a Eron Vajt se još uvek traži nakon stravične povrede tokom priprema. 

Istina, Zvezda je u nekoliko navrata bila oštećena i sudijskim greškama, ali to nije opravdanje za previše česte oscijacije, posebno u finišu meča. Ipak, kada se pogleda ABA liga, crveno-beli su ove sezone dobili nekoliko triler završnica, što je, moguće, pokazatelj da je iskustvo najveći protivnik Zvezde u Evroligi. Nažalost, moguće je da fali i određena doza sigurnosti i samopouzdanja koje je dodatno uljuljkano nakon kritika navijača nakon poraza od Milana. 

Vredi istaći da još uvek nije kasno da se Zvezda uključi u borbu za plej-of. Sledi nekoliko, na papiru, slabijih rivala kojima bi crveno-beli uhvatili priključak i pokušali da se vrate na pobednički kolosek do početka Kupa Radivoja Koraća koji je na programu sredinom februara.