Autor: Informer.rs

02.02.2022.

20:54

Foto: Starsportphoto

Sport

NIJE MONAKO SAMO MAJK DŽEJMS! Radonjić poziva na oprez pred novi IZAZOV Zvezde u Evropi!

Trener Dejan Radonjić je istakao da je prethodni meč bio iscrpljujuć budući da je Zvezda poražena u triler završnici od Monaka, a da ekipu već sutra čeka novi težak izazov. 

- Utakmica je bila teška i fizički jako zahtevna. Ekipa Armanija je pokazala zašto može da očekuje i više nego prošle sezone kada je igrala na Fajnal foru. Bilo je 40 minuta bespoštedne borbe i sigurno je da je kratak period između dva meča za potpuni oporavak i pripremu - rekao je Dejan Radonjić. 

Košarkaše Crvene zvezde će nakon svega 48 sati ponovo na parket, a rival će im biti ekipa Monaka. Kneževi su istog dana savladali Panatinaikos, a blistao je Majk Džejms sa 29 postignutih poena. 

- Čeka nas duel protiv još jednog tima koji je atletski jako kvalitetan i koji u svojim redovima ima izuzetne individualce koji su kadri da sami dobijaju utakmice. Prvi od njih jedan od najboljih igrača u Evroligi Majk Džejms. Moramo pomenuti i Bejkona, Motejunasa, Tomasa, Anđušića... U dobroj su formi, igraju jako dobro i bez ikakve dileme pred nama je težak zadatak - ističe strateg Crvene zvezde. 

Plasman u plej-of čini se sve težim ostvarenjem, a Radonjić ističe da u klubu ni ne razimišljaju o tome budući da gomila problema prati crveno-bele. 

- Previše smo problema imali da bi se razmišljalo o bilo čemu osim o tome da najbezbolniji način izađemo iz svega toga. Imali smo veoma specifične tri nedelje, bili smo bez nekih igrača i 12 dana, morali su strogo da miruju. Gotovo čitav tim je bio van trenažnog procesa. Najznačajnije nam je bilo i jedino prirodno da razmišljamo o tome kako da se vratimo - jasan je Crnogorac. 

Crveno-beli su protiv Armanija imali ogromnu podršku navijača, a Radonjić se nada istom broju i protiv Monaka. 

- Naravno da nam je značajno da imamo podršku. Juče je bila sjajna, protiv jednog od najboljih timova u ligi. Imali smo šansi da napravimo dobar rezultat, a to je uz njihovu podršku uvek moguće. Verujem da će sutra doći da nam pomognu, jer je to manje više isti nivo meča kao juče - podvukao je Radonjić.