Autor: Informer.rs

06.02.2022.

16:02

Foto: Starsportphoto

Sport

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU! Povrede muče CRVENO-BELE! Radonjić još uvek NE ZNA ko će igrati!

Gotov je ciklus od šest mečeva u 14 dana za Crvenu zvezdu, ali četa Dejana Radonjića nema prostora za odmor. Već u ponedeljak crveno-beli gostuju ekipi Mege u okviru ABA lige.

Iako je ekipa Vladimira Jovanovića među najmlađima u regionalnoj ligi partije koje pružaju ove sezone zabranjuju Zvezdi opuštanje. Mega je pre desetak dana savladala Partizan, a sada će im rival biti i drugi "večiti rival". 

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić najavio je da će njegova ekipa ovoj utakmici pristupiti maksimalno odgovorno i oprezno. 

- Posle izuzetno napornog perioda i duplog programa Evrolige, celog ciklusa u kome smo imali i putovanja čeka nas brzo meč sa ekipom Mege Mozzart, koja i ove godine ima mlad tim, ogroman potencijal i talenat. Igraju jako dobro u poslednje vreme i u odličnoj su formi. Mi smo vreme od poslednje utakmice iskoristili da se oporavimo od velikih napora i povreda koje nas takođe prate. Neizvesno je u kom ćemo sastavu igrati meč u ponedeljak. Potrebno je svakako da imamo energiju potrebnu za ovaj meč, budemo koncentrisani i odigramo dovljno dobro kako bi došli do bodova - rekao je Dejan Radonjić. 

Crveno-beli su završili duplo kolo Evrolige, ali Zvezdu već očekuje novi ciklus i paklen ritam utakmica. Ognjen Dobrić se nada da će pobedom protiv Mege njegova ekipa ući u isti. 

- Očekuje nas teška utakmica za početak novog ciklusa. Prethodni je bio izuzetno zahtevan i naporan gledajući broj utakmica i stanje u kome smo bili nakon velike pauze koju smo napravili. Novi želimo da počnemo dobrom utakmicom protiv dobrog mladog, ambicioznog tima koji je pokazao veliki kvalitet i pobedama protiv ekipa koje su na papiru bile favoriti. Moramo da odigramo čvrstu odbranu, da uvedemo utakmicu u naš ritam kako bi došli do cilja i bodova - jasan je Dobrić.