Autor: Informer.rs

10.02.2022.

21:46

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZVEZDA U OGROMNIM PROBLEMIMA! Bez centra putuje u RUSIJU!

Nastavljaju košarkaši Crvene zvezde da igraju u paklenom ritmu, a četu Dejana Radonjića već u petak očekuje novi izazov. Rival crveno-belima biće Uniks koji je trenutno sedmi u Evroligi, a svoj kvalitet pokazali su u ponedeljak kada su savladali CSKA u Moskvi posle tri produžetka!

- Radi se o  protivniku koji nije samo protiv nas pokazao kvalitet. U dobroj su formi. Individualno su izuzetno jaki, atletski takođe. Sigurno nas čeka težak zadatak. U krajnjoj liniji najavili su ambicije pred početak sezone, rekli su da napadaju Top 8. Naravno da su tako i ušli u sezonu i pokazali su to na mnogim utakmicama, uključujući i duel u Beogradu. Mi smo u našoj situaciji koja se dogodila u januaru kada smo imali veliku pauzu van hale što je posebna problematika u ovom delu sezone.  Majk Cirbes neće putovati, nadam se da će početi sa treningom sledeće nedelje. Imamo određenih problema, naravno zbog pauze koju smo imali zbog svega, onda imamo i taj raspored koji zahteva specifičan način rada. Videćemo kakva je situacija u ekipi sutra pa ćemo doneti odluku. Ono što treba reći je da nemamo ozbiljnih povreda, ali problemi postoje - istakao je Radonjić. 

Informer

Prvotimac crveno-belih Ognjen Dobrić ističe da Uniks igra u visokom ritmu tokom svih 40 minuta, ali da se nada da će njegova ekipa uspeti da im odgovori na tempo. 

- Izuzetno su dobra fizička ekipa, dominatni su u tom smislu u odnosu na sve ekipe. Moramo da nađemo način da odgovorimo na to, da igramo našu igru, da im čvrstom odbranom ne dozvolimo da se opuste u napadu i da igraju svoju igru. U Beogradu to nismo uradili i videli smo kako se to završilo. Imaju dosta dobre igrače poput Hezonje, Lorenca i Džona Brauna, ceo tim igra dobro, opasnost preti sa svih strana. Oni igraju kvalitetno svih 40 minuta i na to moramo da odgovorimo - jasan je Dobrić.