Autor: Informer.rs

12.02.2022.

14:16

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

TERZIĆ OTKRIO ZVEZDINE PLANOVE! Ovo je PRVI CILJ crveno-belih!

U prvom obraćanju Terzić je najpre izneo ciljeve Crvene zvezde u predstojećem periodu.

– Prvi cilj – ostvarivanje sportskih rezultata, što podrazumeva šampionsku titulu i stalno igranje u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Drugi cilj – finansijska stabilnost I nesmetan rad kluba. Treći cilj – ulaganje u razvoj infrastrukture na stadionu. Četvrti cilj – dalji razvoj Omladinske škole - rekao je Zvezdan Terzić.

Prvi čovek Zvezde je izrazio zadovoljstvo razvojem situacije na Marakani, što je objasnio kroz poteze navijača srpskog šampiona.

Najbolji dokaz o ostvarenim sportskim rezultatima je transparent koji su naši navijači, a inače naši najveći kritičari, razvili na poslednjoj utakmici – “najveći uspeh u poslednjih 30 godina. Imamo najbolji tim i najbolji stručni štab i uz maksimalnu posvećenost svih u klubu moramo ostvariti zacrtane sportske ciljeve. Imamo i dva derbija i šansu da u direktnim duelima pokažemo da smo bolji.

Informer

Zvezdan Terzič

Crveno-beli su obezbedili godišnji priliv sa sumom od preko 30.000.000 evra, ali čelnik Zvezde želi da se ta cifra poveća.

– Naš plan je da razvojem svih potencijala kluba uvećavamo prihode i da oni u narednom periodu budu između 40 i 50 miliona na godišnjem nivou.

Otkrio je i jedinu bolnu tačku.

Nažalost prihod od TV prava i dalje ostaje naša bolna tačka. Svuda u Evropi TV prava čine između 40-50% klupskih prihoda a kod nas 2-3%. Takva nam je sada realnost ali i tu imamo konkretne planove.

Osvrnuo se Terzić na prethodne izjave, kada je govorio da se o Zvezdinom dugovanju više neće pričati.

– Mogu da vam kažem da ne treba da brinite, dug našeg kluba je pod kontrolom, ne opterećuje rad kluba danas, niti će ga opterećivati u budućnosti. Operativni dug je manji od sposobnosti kluba da generiše prihod na godišnjem nivou. Kada procenimo da je vreme da vraćamo određena dugovanja tada ćemo ih i vraćati.

Generalni direktor crveno-belih ima zamerku na jednu stvar.

– Priznajem, nisam zadovoljan u jednom delu a to je da smo morali hrabrije da forsiramo mlade igrače. Bez obzira na imperativ ostvarivanja sportskih rezultata bio nam je potreban i balans u ekipi sa mladim igračima. Svi znamo da evropsko tržište ima svoja pravila i da hoće da plati samo mlade igrače sa ovih prostora i mi se moramo prilagoditi tržištu. Imamo kvalitetne mlade igrače, ali ih moramo hrabrije forsirati. Ispravljanjem uočenih grešaka, moramo povećati tržišnu vrednost naše ekipe i maksimizirati prihode - istakao je Zvezdan Terzić na Skupštini Crvene zvezde.