Autor: Informer.rs

19.02.2022.

20:04

Foto: Starsportphoto

Sport

KOŠARKAŠI ZVEZDE POSLE TRIJUMFA NAD MEGOM OTKRILI! Ovo je KLJUČ za finale!

Značajan doprinos trijumfu crveno-belima dao je Luka Mitrović. Iako je meč završio sa samo dva poena, as Zvezde je odneo pobedu pod obručima sa igračima Mege.

- Prošli smo dva meča, dva koraka stigli do finala, ne zaustavljamo se na tome, znamo koji nam je cilj bio i pre dolaska ovde. Imamo vremena malo da se odmorimo da sačekamo protivnika. Sutra ujutru da spremimo taj meč koliko je moguće u tom kratkom periodu i što spremniji uđemo u finale - rekao je Mitrović.

Loš start utakmice nije zabrinuo Radonjićeve izabranike.

- Imali smo nešto mekši početak, uvukla se nervoza, što je uobičajeno za ovakav sistem takmičenja gde možete u jednoj utakmici da ostanete bez trofeja. Sreća u prvoj četvrtini smo se zategli odbranu, zaustavili njihovu tranziciju što je bilo presudno i u te tri četvrtine primili smo 30 poena sveukupno i na kraju zasluženo slavili.

Informer

Luka Mitrović

Da li je to ključ za sutrašnje finale?

- Naravno, agresivnost, energija, motivacija i jedan meč finale sitnica će odlučivati.

Koliko dan odmora znači pred ovakve mečeve?

- To ćemo sutra da vidimo, nadam se da smo uspeli za taj jedan dan, iako prvi meč nije bio zahtevan, potrošnja postoji, tako da mislim da smo pokazali da ima energije u nama - istakao je Luka Mitrović.

Slično razmišlja i Ognjen Dobrić.

- To je ono šta smo priželjkivali, za šta smo se spremali, tako da odigrali smo dobru utakmicu u polufinalu. Imamo ceo dan da se odmorimo i pripremimo za finale, da vidimo ko će biti protivnik - kaže Dobrić.

Zvezdin as je utakmicu završio sa sedam poena.

- Najbitnije da smo odradili posao, prošli u finale, to je najbitnjije, sad sva pažnja usmerena ka toj utakmici. Ispratićemo drugo polufinale, sutra ujutru imamo trenning, daćemo sve od sebe da osvojimo prvi trofej u sezoni - dodao je Ognjen Dobrić.