Autor: Informer.rs

23.02.2022.

23:43

Foto:

Sport

ODBRANA JE KLJUČ ZA ZVEZDU! Dobrić veruje u POBEDU u Atini!

Crveno-beli su osvojili Kup Radivoja Koraća, imali nekoliko dana za slavlje, odmor, ali i pripremu narednih izazova. Prvi sledeći je u Atini protiv PanatinaikosaSvoje impresije nakon osvajanja Kupa, ali i očekivanja od meča sa Zelenima izneo je Ognjen Dobrić. 

- Očekuje nas malo naporniji raspored i uspeli smo ovih nekoliko dana da se odmorimo i pripremimo za utakmice koje nam dolaze. Prva od tih utakmcia je Panatinaikos u Atini. Očekuje nas još jedan trening pred put na kome treba što bolje da se spremimo za utakmicu - rekao je Ognjen Dobrić. 

Crveno-beli su u prvom delu sezone deklasirali Panatinaikos, naneli su tada izabranici Dejana Radonjića najteži poraz Grcima u Evroligi. 

- To ne mora ništa da znači, ta utakmica je igrana u prvom delu sezone. Oni su promenili roster, promenili su i formu… Ne verujem da će biti ista utakmica, pogotovo što igraju pred svojim navijačima, tako da moramo dati sve od sebe svih 40 minuta, ako želimo da pobedimo. Sve ekipe u Evroligi su kvalitetne, moramo se boriti celu utakmicu - dodao je šuter crveno-belih. 

Informer

Bez dileme, najjače oružje atinskih zelenih je tranzicija, a upravo je taj segment igre istakao i Ognjen Dobrić. 

- Stvarno igraju dobro u tranziciji, koju moramo da im zatvorimo i onesposobimo im to oružje. Moramo ih ubaciti u naš ritam, u našu odbranu, u naš sistem i da iz toga tražimo prednosti i gradimo rezultat od prvog minuta - objašnjava reprezentativac Srbije. 

Nakon Atine, Crvena zvezda se vraća u Beograd gde ostaje do 18. marta. u tom periodu Zvezda će odigrati četiri utakmice u Evroligi i dve u ABA ligi, a jedina "gostujuća" biće večiti derbi protiv Partizana. 

- To je olakšavajuća okolnost, jer nam je mnogo lakše kada igramo na domaćem terenu pred našim navijačima. Lakše se i oporavljamo posle tih utakmica - podvukao je Dobrić.