Autor: Informer.rs

25.02.2022.

11:18

Foto: Starsportphoto©

Sport

DOBAR ŽREB ZA ZVEZDU, crveno-beli čekaju Rendžers u osmini finala LE! VREME JE ZA OSVETU!

Žrebom u Nionu tačno u podne, odlučeno je da crveno-beli idu u Glazgov! Nije šampion Srbije loše prošao s obzirom na to da je mogao da igra protiv Barselone, a među potencijalnim rivalima bili su i: Sevilja, Porto, Atalanta, Lajpcig, Betis i Braga.

Zvezda i Rendžers su se već sastajali u evro mečevima. Najčuveniji dvomeč bio je u slavnoj sezoni 1990/1991. Takođe, ekipa Dejana Stankovića imaće šansu da se osveti "policijacima"! Zvezda ima priliku da se revanšira Rendžersu za eliminaciju na poslednjem koraku ka Ligi šampiona 2007. godine. U Glazgoru je bilo 1:0, a na "Marakani" bez golova.

Prva utakmica biće odigrana 10. marta, dok je revanš zakazan za 17. mart. Crvena zvezda će u prvoj utakmici biti gost na čuvenom "Ajbroksu".

Informer

 

Podsećamo, izabranici Dejana Stankovića među 16 najboljih u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju stigli su kao prvoplasirani tim u Grupi F, ispred Brage, Ludogoreca i Midtjilanda.

Sa druge strane, klub iz Glazgova je do aktuelne faze stigao kao drugoplasirani tim u Grupi A, iza Liona. U baraži je igrao protiv Borusije Dortmiund i izborio mesto među 16 timova.

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA

Rendžers - Crvena zvezda

Atalanta - Bajer Leverjuzen

Sevilja - Vest Hem

Braga - Monako

Porto - Lion

Barselona - Galatasaraj

Lajpcig - Saprtak Moskva

Betis - Ajntraht

- Timovi iz Ukrajine i Rusije igraće na nautraćnom terenu!

- Kuglice na žrebu izvlačiće čuveni golman Andres Palop, bivši golman Sevilje, koji je sa tim klubom osvojio pehar Lige Evrope.

Finale Lige Evropa biće odigrano u Sevilji!

Danas je stigla vest iz sedišta UEFA da je Sankt Peterburgu zbog rata Rusije i Ukrajine oduzeto domaćinstvo finala Lige šampiona i dodeljeno je Parizu.