Autor: Informer.rs

27.02.2022.

20:43

Foto: Informer

Sport

SRAMNO! NAPAD NA NAVIJAČE ZVEZDE ZBOG KOREOGRAFIJE! Citirali film, nastao haos na društvenim mrežama!

Delije su bile inspirisane scenom iz kultnog jugoslovenskog filma "Maratonci trče počasni krug".  Na startu meča u trenutku kada su fudbaleri izlazili na teren Delije su napravile koreografiju na kojoj se prvo nalazila scena groblja.

Nakon toga je podignuta i šetalica na kojoj je lik čuvenog deke iz kultnog filma "Maratonci trče počasni krug“. Ispod je stavljena i njegova replika, kada ustaje iz mrtvih i kaže "Dobro veče.“

Ali, navijačli Zvezde su na udaru zbog izbora boja. Pozadina scene na groblju je delimično žuta i plava . Na društvenim mrežama su pojedinci to shvatili kao poruku povodom dešavanja u Ukrajini.

Informer

 



Optužuju navijače Zvezde da su prikazali groblje u bojama ukrajinske zastave. Sramno su izvuku iz konteksta koreografiju navijača crveno-belih i sada šire laži.

Među onima koji su se javili da ispljuju Delije je Vlora Čitaku, bivša ministarka inostranih poslova tzv. Kosova, kao i nekadašnja ambasadorka u Sjedinjenim američkim državama. Ona je  pozvala i UEFA da kazni navijače Zvezde.

Nije mali broj navijača na društvenim mrežama koji obašnjavaju da koreografija neme veze sa dešavanjima u Ukrajini.