Autor: Informer.rs

01.03.2022.

11:02

Foto: Starsportphoto

Sport

TERZIĆ OGORČEN NA FIFA I UEFA! Vladaju ANTIRUSKA HISTERIJA I PROPAGANDA širom Evrope! Ne interesuje me da li ću trpeti posledice!

Ruski sportisti trpe posledice zbog sukoba između Rusije i Ukrajine, a akspresno im je zabranjeno da učestvuju na velikim takmičenjima

Zbog sukoba između ove dve zemlje, UEFA je prvo Rusiji oduzela domačinstvo finala Lige šampiona, koje je trebalo da bude odigrano u Sankt Peterburgu.

Potom je odlučila da izbaci Spartak iz Moskve iz daljeg takmičenja, fudbalska reprezentacija Rusije izbačena je iz svih FIFA i UEFA takmičenja, dok je MOK reprezentativcima Rusije zabranio takmičenje u svim sportovima na najvećim takmičenjima, Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima.

Informer

 

Zvezdan Terzić je žestoko opleo po UEFA i FIFA.

- Pratimo sve što se dešava i ne odobravamo odluku UEFA i FiFA. Takva odluka nema utemeljenje u međunarodnom pravu. Mi smo prošli takav period pod sankcijama, ali čak i tada je bila ispoštovana neka procedura. Usvojene su neke sankcije u Ujedinjenim nacijama, važile su i za sport, pa su spuštane niže, na MOK, FIFA... Ovde su potrčali da u nekoliko dana donesu političke odluke pozivajuci se na Brisel. A samo je 27 od 55 Uefinih članova istovremeno i član Evropske unije. Nije mi jasno zašto slušaju Brisel? To je jedna antiruska histerija - istakao je za K1 Terzić i nastavio: 

- Pritisak na UEFA prave savezi koji su pod pritiskom svojih vlada. Poljski savez je trpeo veliki pritisak od Vlade Poljske, isto tako i u Švedskoj. Sve ovo je proizvod antiruske propagande širom Evrope. Mučno je gledati, prošli smo sve to devedestih. Politika se umešala mimo svakog rezona. Ljudi su ogorčeni. Niko ne odobrava rat, žao mi je naroda u Ukrajini nagledali smo se muke našeg naroda...

Informer

 

Posle jakih reči, Terzić se ne plaši nikakve reakcije.

- Ne interesuje me da li ću trpeti posledice za ovakve izjave, mene zanima samo interes Zvezde i Srbije. Ne mogu da se složim sa tim što su uradili UEFA i FIFA, ne razumem na osnovu čega su to uradili? Rusija je podržala Srbiju kada joj je bilo jako teško. Kao supersila stala je u zaštitu Srbije i ako imamo etički kodeks, to ne smemo da zaboravimo. Trenutno se vodi politika dvostrukih standarda, ali da ne idemo u politiku. Svim sportistima je žao zbog sukoba i civilnih žrtava, ali hoću da kažem samo da je UEFA požurila sa svojim odlukama.

Bonus video