Autor: Informer.rs

03.03.2022.

22:46

Foto: Starsportphoto

Sport

Kakvog špica Zvezda ima! VLAHOVIĆ JE IZA OHIJA, A LEVANDOVSKI...

Norveški napadač Ohi Omojiuanfo igra fenomenalno kao što je to radio i u Moldeu iz kojeg je u Srbiju došao kao najbolji strelac lige.

Norvežanin je na četiri prvenstvena meča u Zvezdinom dresu dao tri gola od toga jedan u večitom derbiju! 

Informer

 

Titula prvog strelca u Norveškoj je očigledno i te kako zaslužena, Ohi i u Zvezdinom dresu pokazuje sjajan osećaj za gol.  Sa tri gola u Zvezdi i 27 golova za Molde u norveškom prvenstvu, Ohi je došao do brojke od 30 prvenstvenih golova u sezoni.

Informer

 

On je u trci za Zlatnu kopačku Evrope i trenutno je drugi sa 45 bodova, a ispred je Bajernova zvezda Robert Levandovski sa 56 bodova. Iza Zvezdinog napadača su Dušan Vlahović iz Juventusa i Patrik Šik izLeverkuzena sa po 40 bodova.

Informer

 

U ligi petica se svaki prvenstveni gol vrednuje duplo, dok je koeficijent za Norvešku i Srbiju  1,5. Ipak, Ohi u jednoj sezoni igra praktično sezonu i po. U Norveškoj koja se igra po kalendarskom sistemu je odigrao celu sezonu i sada ima još jednu polusezonu u Srbiji. Dakle, ima više šansi za golove jer igra više utakmica.

Informer

 

Levandovski je 56 bodova sakupio na 24 utakmice, Ohi ima 45 bodova,  Vlahović 40 na 25, a Šik 40 bodova na 20 mečeva...Ohi će vrlo teško zadržati drugu poziciju do kraja sezone. Njemu u Srbiji, ali i ostalim golgeterima u ligama sa jačim koeficijentom je ostalo još po desetak prvenstvenih utakmica do kraja sezone.