Autor: Informer.rs

08.03.2022.

12:16

Foto:

Sport

NJEGOV PROMAŠAJ SE PAMTI! Burzanovića i dalje progoni scena iz Glazgova, poslao je poruku igračima Zvezde!

Fudbaleri Rendžersa i Crvene Zvezde odigraće prvi duel osmine finala Lige Evrope u Glazgovu u četvrtak od 21 sat (Arena 1).

Buzanović se prisetio starih vremena. Tadašnja Zvezdina desetka pričala je o utakmici iz 2007. i sadašnjem timu crveno belih.

- Zvezda ima odličan tim, uz kvalitetnu klupu. Radi se o veoma ozbiljnim igračima među kojima bih izdvojio Borjana, Dragovića, Ivanića i Kataija. Poseban akcenat stavio bih na Aleksandra Kataija, igra vrhunski fudbal već duži niz godina, vuče ekipu i ključni je igrač ove generacije - kazao je za Mozzarstport Igor Burzajović.

Nada se da će sadašnja generacija ipsraviti istoriju. Žali da dalje za prvom i najboljom prilikom u revanšu. Samo šta je počeo meč izbio je Burzanović pred Alana Makgregora i uputio udarac koji je škotski golman ipak uspeo da odbije na kraju se ispostavi i sruši  snove crveno-belih. 

- Prilika koju sam imao ostala je u sećanju. Posle žreba su me pozananici podsetili na nju, premotavao se film. Ponovo sam pogledao tu šansu i ne mogu reći da je bila stopostotna. Iz ove perspektive lako je praviti idealan scenario, razmišljati da li bi bolje bilo da sam gađao u rogalj... Golman je srećno zaustavio loptu, praktično je seo na nju. Da smo postigli gol u prvom minutu revanša tok bi bio potpuno drugačiji. Ostala je ta prilika kao jedna od glavnih asocijacija na dvomeč sa Rendžersom, a ja bih voleo da se ova generacija revanšira Škotima. Znam da posao pred crveno-belima neće biti lak, međutim, verujem da Stankovićev tim može da se plasira u četvrtfinale i doprinese da se zaboravi naša eliminacija i propuštena šansa.

Informer

 

Neće biti lako Zvezdi na Ajbroks stadionu, čeka je prepoznatljiva atmosfera.

Čak i minimalan poraz ostavio bi crveno-belima nadu i prostor da u revanšu traže prolaz, dok remi ili pobeda praktično otvaraju vrata naredne runde. Teško je u ovom trenutku govoriti o rezultatu, bitno je kakav će rasplet biti u Glazgovu, zavisno od toka utakmice različiti ishodi mogu da se smatraju pozitivnim ili negativnim, ali kao što sam rekao verujem da čak i poraz sa golom razlike ostavlja realne šanse. Mi smo imali 0:1 iz prvog duela, i verovali da možemo golom kod kuće da anuliramo zaostatak. Ipak nismo uspeli u tome. Značajan adut je publika u Beogradu, zvezdaši će napraviti prepoznatljivu atmosferu i bez dileme biti važan adut. Njihova želja za Zvezdinom pobedom je veliki pokretač.

Informer

 

Ne propušta mečeve crveno-belih.

- Pratim Zvezdu, svaku utakmicu. Gledao sam utakmicu protiv Pazara, takođe i derbi, utakmica sa Partizanom imala je veliki naboj, pratilo je sve što ide uz duel večitih rivala, a crveno-beli su odigrali na sjajnom nivou i vratili u potpunosti neizvesnost u šampionsku trku. U Zvezdi se poslednjih 5-6 godina radi odlično, momci sa trenerom Dejanom Stankovićem na čelu prave fenomenalnu priču za klub, ali i srpski fudbal. Ostvaruju rezultate na visokom nivou i to je za svaku pohvalu.

Otkrio je bivši reprezetativac Crne gore sa kim je ostao u kontaktu od bivših saigrača.

- U kontaktu sam sa Milijašem, momak je za desetku, radi dobar posao, posvećen je maksimalno i drago mi je da je deo stručnog štaba koji ispisuje istoriju u Zvezdi. Na vezi sam i sa Anđelkovićem, takođe vrhunskim čovekom. 

Pričao je i o svom trenerskom angažmanu posle penzionisanja

- Vodim kadetsku selekciju Iskre i završavam trenerske licence. Radim na usavršavanju sa željom da napredujem u trenerskom poslu, završio je Burzanović.