Autor: Informer.rs

09.03.2022.

12:27

Foto: Starsportphoto

Sport

DELIJE, POGLED NA TABELU SKORO NIJE BIO LEPŠI! Zvezdi otvorena vrata TOP8!


Srpski šampion u potpunosti vratio u trku za četvrtfinale. Naravno, novonastaloj situaciji krucijalno je doprinela činjenica da je Evroliga poništila sve rezultate ruskih klubova.

Crveno-beli imali su negativan skor sa Rusima dve pobede i tri poraza. Sada je sve na pulenima Dejana Radonjića, pošto raspored utakmica u Evroligi ide na ruku crveno-belima.

Informer

 

Naredni meč u četvrtak sa Makabijem u Beogradu možda će biti biće od ključnog značaja za dalji plasman, jer je upravo "ponos Izraela" direktan konkurent izabrancima Dejana Radonjića. Crveno-beli su trenutno deveti na tabeli sa skorom 10-12, dok je ispred njih Monako sa utakmicom više i učinkom 11-13.

RASPORED

Zvezda do kraja sezone ima mečeve kod kuće sa Realom (večeras u 19 časova), Makabijem (četvrtak 19 časova) i Efesom (7. april 19 časova), dok će ići na gostovanja Barseloni (18. mart), Albi (25. mart), Bajernu (1. april) i Žalgirisu (3. april).

Nakon meča sa Izraelcima,  beogradski klub očekuju još pet utakmica u ovom takmičenju. Pobeda nad Makabijem u četvrtak je od ključnog značaja, jer nakon toga srpski tim ide na megdan Barseloni u Blaugrani, gde je objektivno teško očekivati trijumf.

Posle Katalonaca, Crveno bele čeka još jedno teško gostovanje Albi u Berlinu, koja je jedan od konkurenata za plasman među osam najboljih. Nemci su trenutno 11. sa osam pobeda i 12 poraza, uz dve utakmice manje od srpskog predstavnika.

Seriju teških gostovanja crveno-beli nastaviće u Minhenu, gde ih očekuje duel sa Bajernom, koji je jednom nogom u top 8, sa skorom 12:10.

Siguran trijumf barem na papiru Crvena zvezda tražiće u Litvaniji, gde ih očekuje duel sa Žalgirisom, klubom koji je bez ikakvih šansi za prolazak dalje. Posle čak četiri gostovanja, igrače Dejana Radonjića čeka pravi spektakl u Beogradu, utakmica sa aktulenim šampionom Evrolige Anadolu Efesom, koji je trenutno peti sa skorom 12:9.

Informer