Autor: Informer.rs

09.03.2022.

20:01

Foto: Informer

Sport

STANKOVIĆ ZAGRMEO PRED MEČ U GLAZGOVU! Mi smo ponosan narod, skupo ćemo prodati kožu!

Konferencija za medije održana je na "Ajbroksu", a šef stručnog štaba crveno-belih je pričao o taktici za duel sa Škotima.

- Uvek smo se bazirali i čitali protivnika i po njemu se adaptirali. Hoće li biti ofanzivno, defanzivno, nebitno je. Tako ćemo i protiv Rendžersa. Straha nema, kad god budemo mogli da napadnemo visoko, to ćemo i uraditi. Ovo je premija za tim, igrače, navijače - rekao je Stanković.

Potom je govorio o treneru Rendžersa Đovaniju van Bronkhorstu.

- Siguran sam da Đovani radi odličan posao i uspeva da saktije taktiku sa istih 11 igrača. Može da igra u različitim formacijama. Želim mu puno sreće u nastavku karijere. Ubeđen sam da je Rendžers jak, brz, ulazi u tranziciju brzo što smo videli protiv Dortmunda. Iz više pozicija može da nam bude opasnost. Trudićemo se da ga zaustavimo.

Očekuje se da tribine "Ajbroksa" budu prepune.

- Uvek je lepo igrati pred punim stadionom, pogotovo posle ove poslednje dve godine. Videli smo šta znači igrati pred praznim teibinama. Radujem se što će biti 55.000 ljudi, a naša je dužnost da donesemo u BG dobar rezultat, da bi "Marakanu" napunilo 60.000 ljudi koji će nama biti 12. igrač - izjavio je Stanković.

Informer

Dejan Stanković

- Postoji razlika između našeg prvenstva i utakmice u Evropi. Ovo su lepe utakmice, bilo je dosta iznenađenja. Nama nisu davali velike šanse ni grupu da ćemo proći, pa smo završili prvi i preskočili šesnaestinu finala. Ovo je nama premija, igraćemo koliko dozvoli protivnik, ali nema straha, kaznićemo kad god budemo mogli.

Stanković i Van Bronkhorst se poznaju već neko vreme.

- Upoznao sam Van Bronkhorsta, kad je UEFA organizovala neke humanitarne mečeve. Radi dobro, gaji evropski furbal, uživaju u igri. Biće zanimljiv meč. Igramo u različitim sistemima, ali i oni i mi imamo mogućnost da se adaptiramo - kazao je šef struke šampiona Srbije.

- Nema kalkulacija. Bićemo spremni za utakmicu i ovde i u Beogradu. Ne gledamo kome prete kartoni.

Na kraju je imao jasan zaključak.

- Uvek je privilegija imati mogućnost da pišeš istoriju. Utakmicu moramo dovesti do 50-50, moramo doneti u Beograd rezultat koji nam daje nadu da idemo dalje. Jasno nam je da se prednost daje Rendžersu, ali mi smo ponosan narod, skupo ćemo da prodamo kožu - poručio je Stanković.

Pred novinare je izašao i mladi štoper Strahinja Eraković.

- Pričao sam sa Dragovićem, on je igrao ovde sa Leverkuzenom. Rekao je da je atmosfera odlična i da će biti lepo igrati tu. 

Informer

Strahinja Eraković

Skautirali su u Ljutice Bogdana narednog rivala.

- Gledali smo utakmice, analizirao sam Moralesa, trener mi je rekao da odigram meč kao i svaki drugi, bez straha i biće sve u redu - dodao je Eraković.