Autor: Informer.rs

14.03.2022.

14:55

Foto: Starsportphoto

Sport

PAVKOV VODI ZVEZDU KA TITULI! METALAC PAO POSLE PREOKRETA! (VIDEO)

Ovim trijumfom crveno-beli su prvi put od starta takmičenja preuzeli lidersku poziciju, na najbolji način iskoristili kiks najvećeg rivala Partizana protiv Kruševljana i preoteli im prvo mesto na tabeli.

Krenuli su ofanzivno izabranici Dejana Stankovića i već u devetom minutu propustili sjajnu priliku. Akciju u dva poteza izveli su Ben i Ohi, kapiten Komorskih Ostrva je uposlio Norvežanina, koji je iz pozadine tukao, nateravši Markovića da se istakne.

Nastavila su oba tima sa napadima, međutim, bez konkretnih prilika za postizanje golova, a i kada ih je bilo, odbrane su besprekorno odrađivale svoj posao.

I onda, "hladan tuš" za Zvezdu u finišu prvog poluvremena. Posle nekoliko propuštenih šansi srpskog šampiona, Metalac je stigao u vođstvo! Zahvaljujući, pre svega, kardinalnoj greški Aleksandra Dragovića, štoper crveno-belih je napravio najgoru reakciju od dolaska na Marakanu, poklonio loptu Fićoviću i Prestižu, usledila je kontra domaćih i fudbaler iz Konga dodao Cvetkoviću, kome nije bilo teško da silovitim udarcem natera Borjana na kapitulaciju.

METALAC - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

STADION: Metalca.                                      SUDIJA: Novak Simović (Lovćenac)

STRELCI: Cvetković 31. minut - Ohi 45, Pavkov 55.

ŽUTI KARTONI: Marković, Stojić, Fićović, Prestiž - Pićini, Kanga, Sanogo

Metalac: Marković – Vlalukin, Stojić, Milićević, Bačkulja (88. Nikolić), Antonijević (61. Stojanović) – Krajišnik, Čađenović (88. Grbović) – Cvetković (74. Mandić), Fićović (61. Stuparević) – Prestiž. Klupa: Maslarević, Premović, Nikolić, Mandić, Đurović, Grbović, Stojanović, Stuparević, Luković. Trener: Milija Žižić.

Crvena zvezda: Borjan – Pićini, Eraković, Dragović, Rodić (60. Gajić) – Sanogo, Kanga – Ben (46. Pavkov), Ivanić, Katai – Ohi (68. Srnić). Klupa: Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Pavkov, Đurić, Motika, Živković, Stanković, Radulović i Srnić. Trener: Dejan Stanković.

Nastavila je Zvezda sa silovitim naletima. Još žešće, ali nije imala ni sreće, pošto je u 43. minutu udarac Pićinija zaustavila prečka.

Ipak, već u narednom napadu, zatresla se Markovićeva mreža! Posle centaršuta Kataija, najviši u šesnaestercu bio je Ohi Omoižuanfo, nadskočio oba štopera Metalca i doneo izjednačenje - 1:1.

U drugom poluvremenu crveno-beli su nastavili da pritiskaju Milanovčane i nakon samo pet minuta stvorili novu sjajnu šansu, međutim, na ubačaj Kange, nebeski skok i udarac Ohija otišao je ovog puta pored same stative.

Silan pritisak isplatio se Zvezdi u 55. minutu! Zlatni Džoker Dejana Stankovića ponovo je pokazao zašto zauzima posebno mesto u srcu Delija. Kada god je teško, Milan Pavkov je pogađao za crveno-bele. Bilo je tako u Novom Sadu protiv Proletera, a danas u trenucima kada su gosti silno pritiskali Milanovčane, posle samo devet minuta provedenih na terenu zatresao mrežu.

Fenomenalno je Mirko Ivanić poslao loptu u prazan prostor Zvezdinom napadaču, koji je iskosa izašao na Markovića i rutisnki ga savladao za potpuni rezultatski preokert - 1:2.

Uspeo je Pavkov i nekoliko minuta kasnije da još jednom zatrese mrežu, ali je uhvaćen u ofsajdu, pa je Simović poništio njegovu novu majstoriju.

Do kraja meča Crvena zvezda je rutinski privela posao kraju i ostvarila 23. trijumf u sezoni i prvi put u sezoni zasela na lidersku poziciju Superlige Srbije, ispred najljućeg rivala Partizana.

TOK MEČA 

Drugo poluvreme

KRAJ UTAKMICE. Crvena zvezda je pobedila Metalac sa 2:1, golovima Ohija i Pavkova.

90. minut - Sjajan šut Kange sa distance, Marković je morao da izbaci u korner.

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade u Gornjem Milanovcu.

90. minut - Slobodan udarac za Metalac izveo je Krajišnik, poslao loptu u šesnaesterac, ali je Borjan na vreme istrčao i izboksovao loptu. Posle sudara na travi su ostali Pavkov i Stojić.

88. minut - Dvostruka promena u Metalcu. Ulaze Nikolić i Grbović, umesto Bačkulje i Čađenovića.

83. minut - Ubačenu loptu Pavkov je izbacio u korner. Isti je izveo Stuparević, prošla je lopta koju je zahvatio Stojić, ne baš kako je želeo, ali opasnost velika ispred Borjana završila je udarcem pored gola.

83. minut - Prekršaj Pankova nad Stuparevićem, biće to šansa za centaršut u šesnaesterac Borjana.

Informer

 

79. minut - Pojačava defanzivu Dejan Stanković, pa Radovan Pankov ulazi umesto Mirka Ivanića.

74. minut - Vlalukin je ubacio loptu u kazneni prostor, a Borjan sigurno intervenisao. Na drugoj strani, Katai je imao dobru šansu-

74. minut - Nova izmena u Metalcu, nekadašnji zlatni Orlić Staniša Mandić je na terenu umesto strelca gola za Milanovčane Cvetkovića.

73. minut - Slobodan udarac iskosa izveo je Kanga, stvorila se gužva u šesnaestercu domaćih, ali su se Milanovčani odbranili.

70. minut - Zvezda diktira tempo i drži rezultat. Sve se odvija ispred šesnaesterca Metalca.

68. minut - Ulazi Slavoljub Srnić, za Ohija je završena utakmica.

66. minut - Ponovo Milan Pavkov postiže pogodak, ali ga je sudija poništio zbog ofsajd pozicije napadača Zvezde.

64. minut - Pokušaj Kange sa distance bio je baš neprecizan.

61. minut - Prve promene i u Metalcu, umesto Antonijevića i Fićovića, na terenu su Jovan Stojanović i Filip Stuparević.

60. minut - Menja Stanković, ulazi Milan Gajić umesto Rodića.

Informer

 

59. minut - Novi gol postiže Pavkov, ali je poništen zbog faula nad Dušanom Markovićem.

55. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Zvezda 2:1, golom Milana Pavkova!!! Samo što je ušao u igru ljubimac Delija je odlično odreagovao na pas u prazno Ivanića, izašao pred Markovića i udarcem po zemlji doneo potpuni rezultatski preokret!!!!

54. minut - Katai je dobro sve uradio, međutim neprecizno u završnici.

53. minut - Žuti karton za Sanoga iz Zvezde, zbog grube igre u duelu

51. minut - Kakva šansa za Zvezdu, posle centaršuta Kange ponovo je Ohi nadvisio odbranu Metalca i dobro zahvatio loptu glavom, ali je otišla nekoliko santimetara tik pored desne stative

47. minut - Dobar prodor i šut iskosa sa 17 metara Kataija, završio je u Markovićevom naručju.

Informer

 

47. minut - Prva prilika u nastavku za Metalac, ali je centaršut Prestiža pokupio Kanga, vratio Borjanu koji je mirno ispucao u polje.

46. minut - Počelo je sa zakašnjenjem drugo poluvreme, Bena je zamenio Milan Pavkov. Svemu je kumovala bakljada Delija.

Uskoro počinje nastavak meča u Gornjem Milanovcu, Stanković će po svoj prilici odmah uvesti Pavkova u igru.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena!

45. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Ohi je izjednačio za Zvezdu, Katai je centrirao, a Ohi Omoižuanfo pored dvojice čuvara glavom savladao Markovića za izjednačenje - 1:1!!! 

45. minut - PREČKAAAAAAAAA! Posle šuta Pićinija zatresla se gornja konstrukcija Markovićevog gola.

45. minut - Ivanić je odlično ubacio za Bena, ali je napadač Zvezde izblokiran.

Informer

 

45. minut - Igraće se još tri minuta u prvom poluvremenu.

42. minut - Žuti karton i za Markovića.

39. minut - Preti Metalac preko Prestiža, a na drugoj strani Ivanić u kontri gubi loptu. 

38. minut - Lukav potez Kataija, pokušao je da lobuje Markovića sa nekih sedam-osam metara, ali je lopta otišla iznad prečke.

33. minut - Novi žuti kartoni, zbog žustre rasprave "požuteli" su Fićović iz Metalca i zvezdaš Gelor Kanga.

32. MINUT - GOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Metalac, strelac je Cvetković!!! Loptu je poveo Prestiž, poslao pas ka Cvetkoviću, ona je prošla kroz noge Erakoviću i stigla Stefanu Cvetkoviću, koji nije propustio priliku da silovitim šutem u šesnaestercu savlada Borjana - 1:0! Sve je krenulo od katastrofalne greške Aleksandra Dragovića, možda i najveće otkako je stigao na Marakanu, na naivan način je izgubio loptu, sevnula je kontra i ŠOK za Stankovićev tim.

29. minut - Žuti karton i za Pićinija.

28. minut - Inače, bivši napadač Votforda koji je u avgustu pojačao Metalac Filip Stuparević današnji meč je počeo sa klupe, jer je dana,s prema nezvaničnim informacijama, imao temperaturu i trebalo bi da dobije šansu u drugom poluvremenu. 

27. minut - Žuti karton za Nemanju Stojića iz Metalca, zbog prigovora.

Informer

 

26. minut - Nova sjajna prilika za Crvenu zvezdu, Ivanić je prošao i centrirao, a Kanga iz prve opalio, lopta je otišla tik pored stative.

23. minut - Novi korner za Zvezdu završen je neuspešno, centaršut Bena je "očistila" odbrana Metalca. 

20. minut - Kombinovali su Ivanić i Ohi u šesnaestercu, ali je Norvežanina bio ponovo izblokiran.

19. minut - Ben je šutirao u šesnaestercu Metalca, iskosa neprecizno, daleko od toga da bi se nazvalo i šansom.

17. minut - Korner za Zvezdu izveo je Kanga, da bi Antonijević intervenisao ispred Sanoga i otklonio potencijalnu opasnost.

15. minut - Sada preti Metalac, centrirao je Fićović na drugu stativu, a Antonijević šutirao, pošto mu je zasmetao Ben u duelu, bio je neprecizan i poslao loptu pored gola.

11. minut - Katai je odigrao Benu, usledio je centaršut i lopta ka Ivaniću, koji je šutirao, međutim, ponovo u golmana Markovića.

9. minut - NAJBOLJA PRILIKA ZA ZVEZDU!!! Akcija iz dva poteza: Ben je dobio loptu u dubinu i krenuo ka golu Markovića, stigao ga je Fićović, da bi na kraju Ohi iz pozadine dobro šutirao, ali Dušan Marković je odbranio.

9. minut - Nastavlja Metalac da preti: Prestiž je predriblao Rodića i naterao Zvezdinog levog beka da napravi faul.

7. minut - Cvetković je centrirao u šesnaesterac iz slobodnog udarca, lak plen za Borjana.

2. minut - Prekinut je meč, pošto je Vlalukin ostao na travi posle duela sa Sanogom. Izašao je napolje da bi mu se ukazala pomoć i susret je nastavljen.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA!

15.50 - Utakmica u Gornjem Milanovcu počinje za deset minuta.

15.36Trener Crvene zvezde Dejan Stanković odlučio se za isti sastav koji se suprostavio Glazgov Rendžersu, sa najisturenijem Ohijem u špicu napada. Jedina promena je što će Slavoljub Srnić meč početi sa klupe, a El Fardu Ben od prvog minuta.

14.55 -  Branilac titule je u seriji od šest uzastopnih trijumfa, prethodno su slavili protiv Novog Pazara (5:0), na Voždovcu (3:0), u Večitom derbiju sa Partizanom (2:0), Novom Sadu protiv Proletera (2:1) i Čukaričkim (3:0), dok su u poslednjem kolu jesenjeg dela takmičenja savladali TSC sa 3:2.

14.55 - Dobrodošli na Informerov lajv blog poslednje utakmice 27. kola Superlige Srbije između Metalca i Crvene zvezde.