Autor: Informer.rs

15.03.2022.

12:19

Foto: Starsportphoto

Sport

RUMUN NA MARAKANI! Zvezdi protiv Rendžersa sudi arbitar koji je "obećao" 2 penala!

Pomagaće mu zemljaci Florin Marinesku i Ovidiu Artene, dok će u VAR sobi sedeti Nemac Kristijan Dingert.

Utakmica između Zvezde i Rendžersa, u kojoj će crveno-beli pokušati da nadoknade 3:0 iz Glazgova, igra se u četvrtak od 18.45 na stadionu Rajko Mitić.

U tekućoj sezoni bio akter na tri meča Lige šampiona. Posebno je ostao upečatljiv tokom utakmice između Sevilje i Lila kada je podelio 11 žutih kartona.

Nedavno je bio na Nou Kampu gde je delio pravdu na meču između Barselone i Napolija. Ono što upada u oči jeste podatak da je samo tokom ove sezone, na evropskim mečevima, dosudio čak šest penala. Primera radi dva puta je pokazao na kreč tokom duela kvalifikacija za Ligu konferencija između Zorije Lugansk i Rapida iz Beča.

U centru pažnje Rumun se našao 2018. godine kada je sudio meč Lige nacija između Švedske i Turske kada su Šveđani slavili 1:0 golom Grankvista.

- Na poluvremenu sam otišao kod sudije kako bih mu se požalio zašto nam nije dosudio penal nakon prekršaja na meni. Rekao mi je: "Pogledaću situaciju opet u svlačionici. Ako sam pogrešio, daću vam dva penala u drugom poluvremenu" -  otkrio je tom prilikom Grankvist.