Autor: Informer.rs

17.03.2022.

21:33

Foto: Starsportphoto©

Sport

UPRKOS ELIMINACIJI! Zvezda je OBRADOVALA fudbalsku Srbiju! Crveno-beli OBEZBEDILI status NOSIOCA u svim kvalifikacijama!

Posle svega urađenog na evropskoj sceni, izabranici Dejana Stankovića su doneli mnogo i sebi i srpskom fudbalu postignutim rezultatima u tekućoj takmičarskoj sezoni, a osim novca, osvojen je i pregršt bodova za evropski koeficijent.

Računajući samo trijumf protiv Policajaca, crveno-beli su upisali 2.000 bodova za klupski koeficijent, i 500 za nacionalni, ne i novac, jer novac sleduje samo ekipi koja izbori prolaz, ali i bodovi su nešto što će klubu sa Marakne doneti benefit na duži rok.

Informer

 

Suma sumarum, Zvezda je za tekuću sezonu osvojila 46.000 poena!

Posle ovoga, kada se pogleda trenutno stanje u evropskim ligama, šampion Srbije ima ogromne šanse da bude povlašćena u celokupnim kvalificacijama za Ligu šampiona za narednu sezonu, a za tako nešto je bilo potrebno da danski Kopenhagen što pre ispadne iz Lige Konferencija, i to se dogodilo, ili da Slavia ne osvoji prvenstvo Česke.

U ovom drugom slučaju, tim iz Praga je trenutno na drugom mestu tabele sa tri boda manje od lidera Viktorije iz Plzenja.