Autor: Informer.rs

28.03.2022.

08:58

Foto: Starsportphoto

Sport

SRPSKI I REGIONALNI ŠAMPION FAVORIT U MEČU ABA LIGE! Crvena zvezda protiv Krke nastavlja bitku za 1. mesto!

Crveno-beli imaju za cilj da odbrane prvo mesto do kraja ligaškog dela takmičenja, a za to će im biti potrebno da pobede u četiri od preostalih pet utakmica u regionu.

Zvezda će se do kraja prvog dela takmičenja boriti za prvo mesto s Partizanom, ali i dalje drži sve u svojim rukama. Do kraja, osim poslednjeplasirane Krke, igraće još protiv FMP-a, Borca, Igokee i Budućnosti, nakon čega sledi plej-of i sama završnica regionalnog takmičenja.

Informer

Zvezda u ovu utakmicu ulazi nakon poraza od Albe u Evroligi, čime su joj umanjene šanse za plasman u četvrtfinale. Nedavno je prvi čovek Beograđana Nebojša Čović izjavio da je prioritet regionalno takmičenje.

Informer

 



- Naši ciljevi su da odbranimo titulu u ABA ligi i domaćem prvenstvu. Što se tiče Evrolige, nemamo nikakvo opterećenje do kraja. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo - nedavno je govorio Čović.

S druge strane, trener Krke Dalibor Damjanović svestan je da je Zvezda večeras veliki favorit.

- Na utakmicu u Beograd stižemo rasterećeni. Želimo da igramo timski i ne smemo se uplašiti protivnika ni atmosfere koja nas čeka. Zvezdin zaštitni znak je čvrsta odbrana, a mi nećemo smeti da gubimo previše lopti - poručuje trener Krke, koja je u Beogradu slavila samo jednom, 2011.