Autor: Informer.rs

08.04.2022.

23:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

SEZONA JE USPEŠNA, NA 29 MEČEVA NISMO BILI KOMPLETNI! Radonjić oktrio ŠOKANTAN podatak!

Najbolji kod Zvezde bio je Nikola Kalinić sa 16 poena, 10 skokova i osam asistencija. Nejt Volters i Ognjen Dobrić su zabeležili po 15 poena. Luka Mitrović je upisao 11, a Dejan Davidovac 10 poena.

- Velika je svar pobediti tim kao što je Efs koji ima kvalitete da budu ponovo prvaci ili da dođu do samoga kraja. Pokušali smo u ovom teškom periodu da preokrenemo, bilio je vidno značajno što smo kirstili Holinsa i videlo se koliko je nedostajao na prošlim mečevima u oba pravca. Ne treba trošiti o značaju pobede nad prvakom Evrope. Videlo se na ovom meču koliko nam je falio Ostin Holins i to na oba kraja terena. On je bio u sjajnoj formi u prethodnom periodu, ali to je samo jedan od problema koje smo morali da prevaziđemo - rekao je Radonjić na konferenciji za medije. 

Informer

Strateg crveno-belih se potom osvrnuo na celokupan učinak u Evroligi i istakao da bez obzira što Zvezda neće igrati u plej-ofu, sezone se može smatrati uspešnom. 

- Završili smo sa 14 pobeda koje smo ostvarili u sezonu gde sam rekao pre početka da je cilj da imamo više pobeda nego prethodne, to smo ostvarili i jako sam zadovoljan. Ono što mene dodatno raduje praveći analize da smo u skoro svim utakmicama igrali vrlo dobro i prepoznatljivo, na primer u Istanbulu smo možda odigrali najbolji meč u sezoni protiv Efesa. Završiti sa 14 pobeda posle izuzetno kompleksnog i teškog pripremnog perioda zbog povreda, a tokom sezone je bilo još teže zbog povreda Vajta i ostalih momaka. U tim okolnostima je bilo vrlo teško trenirati, setite se samo meča protiv Fenerbahčea gde smo počeli bez pet igrača. Pokazivali smo karakter tokom čitave sezone - dodao je trener Zvezde. 

Za kraj, trener Crvene zvezde otkrio je šokantan podatak.

- Odigrali smo 33 meča od kojih u 29 nismo bili kompletni. Sagledavajući tu činjenicu, odigrali smo odlično. Naravno i ostale ekipe su imale povrede, ali složićete se da nije isto kada nama fali dva igrača, ili kada fali Realu ili Barseloni. Uprkos svemu tome smo došli do ovakvog učinka. Tek treba da vidimo kako će biti i da li je ili koliko je značajno. Radićemo najbolje što možemo da što spremniji dočekamo plej-of - podvukao je Radonjić.