Autor: Informer.rs

16.04.2022.

21:11

Foto: Informer

Sport

DA ME NEKO PITAO, NE BIH BIO ZADOVOLJAN REMIJEM! Stanković SUROV nakon slabog DERBIJA!

Nije Crvena zvezda uspela da iskoristi prvu "meč loptu" na svom terenu i savlada Partizan u 167. večitom derbiju. Izabranici Dejana Stankovića remizirali su sa ljutim rivalom 0:0, te će u nastavak prvenstva sa istim odstojanjem u odnisu na crno-belih - dva boda prednosti. 

Zvezda je bila slabiji rival u prvom poluvremenu, ali je u nastavku bila bolja. Ipak, isti sastav koji je pre dva meseca dobio Partizan večeras se pošteno mučio protiv crno-belih. 

- Ovo je isti sastav koji je dobio Partizan 2:0 u prošloj utakmici. Jednostavno, nismo odgovorili na dosta agresivnu igru, pogotovo na sredini terena, dosta poklon lopti. Puštao nas je Partizan da uđemo na 25, 30 metara od gola. Ovo je derbi. Da me je neko pre derbija pitao da li bih bio zadovoljan nerešenim, ja bih rekao ne. Ali sam realan, derbi, pritisak, odlučuje se titula. Mogu da budem zadovoljan kako smo priveli utakmicu kraju. Imali smo par šansi, pokušaja ka golu. Partizan je imao više kontranapada nego svi ostali zajedno cele sezone protiv nas - rekao je Dejan Stanković nakon utakmice. 

Stanković je potom prokomentarisao i trenutni poredak na tabeli. 

- Važan bod u nizu protiv direktnog konkurenta za titulu. Kad sagledamo celu utakmicu, okej je. Bili smo na minus pet, sad smo na plus dva. Ne mogu da kažem da je odlučeno, ali bili smo na minus pet, razmišljam gde sam bio, a gde sam sada. Gledam pozitivno. Dođemo do cilja, pa ćemo reći da je li najslabiji. U prošlom je prvo poluvreme bilo dobro, drugo egal. Sad je prvo loše, drugo egal. Imaš i protivnika, kad je priteran uza zid ne da se. Kao mi kad smo bili na minus pet. Psihologija uradi dosta - objasnio je strateg crveno-belih. 

Informer

Jedan od najboljih pojedinaca na meču bio je Strahinja Eraković iako najmlađi u sastavu Crvene zvezde. 

- Eraković je monstruozan, strašno. Izgledao je na momente kao da ima 28, 29 godina i 300 utakmica iza sebe. Čita igru, sve stiže, a uigurnost za sve nas i napraviće izuzetnu karijeru - uveren je Stanković.

Zvezda je bila bolja u drugom poluvremenu. 

- Kada se utakmica ne dogodi kako si je spremao, zadovoljan sam reakcijom igrača. Bitno je imati reakciju kad ne ide po planu. Imamo četiri arkade otvorene, i Dragović i Mića i Sale. To je derbi, muška utakmica. I u problemu su grupa. Ovo je samo korak ka krajnjem cilju - dodao je Stanković. 

Navijači su ponovo ispunili tribine Marakane i podržavali njegove izabranike. 

- Uspeli smo dva puta da napunimo Marakanu. I još veće zadovoljatvo predstavlja kada publika prepozna da ne ide i pruža jaku podršku. Svi smo bili u problemu i izasli zajedno iz njih. Desetka za navijače - podvukao je Stanković.