Autor: Informer.rs

23.04.2022.

14:11

Foto: Starsportphoto

Sport

SILOVIT TRIJUMF CRVENE ZVEZDE! Ubedljiva pobeda nad Igokeom pred plej-of!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ubedljivo Igokeu kao domaćini  u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige 85:66 (20:11, 23:22, 20:14, 22:19).


Na startu meča Igokea je iznenadila  Evroligaša i povela 5:0, ali je Zvezda vrlo brzo uhvatila priključak, i stigla na 11:11. Posle toga Marko Simonović pravi seriju od pet poena, i Igokea minut pre kraja prve deonice traži tajm-aut. Čini se da je Zvezda  već tada slomila otpor gostiju iz Laktaša, s obzirom da je napravila seriju 9:0 na kraju prve četvrtine. 20:11.

Informer

 

Zvezda vodi 25:19 ali prvi tajm-aut na utakmici traži i Dejan Radonjić posle tri neiskorišćena napada i četiri uzastopna poena Igokee. Minut odmora urodio je plopdom, jer je samo nekoliko sekundi potom poentirao Nikola Kalinić za dva, a Stefan Marković za tri poena. 30:19
Zvezda je otišla na odmor sa dvocifrenom prednošću(43:33)
Na poluvremenu najbolji u redovima crveno-belih bio je Nikola Kalinić sa 11 poena.

Informer

 

U trećoj četvrtini ponovo je Igokea bolje počela i povela sa 11:4, ali je Zvezda opet napravila seriju, ovoga puta 8:0. Identična situacija kao i prvoj deonici kada su gosti dobro krenuli ali ekipa sa malog Kalemegdana sigurnom i strpljivom igrom, na iskustvo drđala voljstvo koje je stekla u prvoj polovini prve četvrtine. Na kraju treće deonice bilo je 20:14 za domaću ekipu.


Silovit start poslednjeg dela susreta izabranika Dejana Radonjića, koji odmah na startu prave seriju 7:0. Cela poslednja deonica je varirala u razlici od 19-23 poena prednosti za Crvenu zvezdu najviše zahvaljujući Holinsu i Kaliniću.

Informer

 

Najefikasniji na meču bili su Kalinić sa 16 i Holins sa 13 u Zvezdi, a Voler sa 16 poena u gostujućem timu. Istakli su se i Simonović i Marković koji su ubacili po tri trojke.

U prvom kolu plej-ofa Crvena zvezda je slobodna, a u drugoj rundi će igrati protiv pobednika četvrtog i petog na tabeli. Jenan od potencijalnih rivala biće im upravo Igokea.