25.04.2022.

06:51

Foto: printscreen

Sport

NAJBOLJI FUDBALER CRVENE ZVEZDE PRAZNIKE PROVODI U RODNOM MESTU: Tea, deca i ja Vaskrs slavimo u Srbobranu!

Proslaviću Vaskrs sa porodicom u Srbobranu, moji sinovi obožavaju da idu tamo i da pomažu mami i baki oko farbanja jaja, ali i da ih lome, kaže fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai (31). U intervjuu za Informer, jedan od najboljih igrača crveno-belih ističe da poštuje sve pravoslavne praznike i da supruga Tea i on sinove Leona (4) i Alekseja (1) uče da ih i oni slave.

Slavite li praznike i kako planirate da provedete Vaskrs?

- Naravno, poštujem sve praznike i uvek ih proslavljam u krugu porodice, pa tako će biti i ovaj put. Ići ćemo kod mojih u Srbobran, da budemo svi zajedno. Dečaci baš vole da borave tamo, posebno stariji sin Leon. On je već veliki, ima četiri godine i razume sve.

Gol protiv Brage mi je najdraži

Koji su ti omiljeni gol i utakmica?

- Ne mogu u sekundi da odgovorim, ima ih mnogo, morao bih baš da razmislim. Neka bude protiv Brage u gostima. Taj gol nam je doneo bod koji nam je bio izuzetno važan. Neka bude i ta utakmica, pošto nam je donela prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala Lige Evrope. 


Hoćete li poštovati sve običaje?

- Hoćemo, Leon će sa mamom i bakom da šara jaja i učestvuje u svim aktivnostima. Mlađi Aleksej ima tek godinu i po, on je mali i može samo da lomi jaja. 

Znaju li da im je tata fudbaler Crvene zvezde?

- Leon zna, više puta je dolazio na utakmice. Kad god se organizuju, dođe mi i porodica da me gleda. On voli fudbal. Mlađi sin je još mali, ne shvata tačno šta radim, ali verujem da će i njega zanimati lopta, kao i većinu dečaka. 

Da li si zadovoljan dosadašnjim učinkom ove sezone?

- Zadovoljan sam, nema razloga da bude drugačije. Skoro celu sezonu smo bili drugi i jurili rezultat. U nekom trenutku smo zaostajali pet bodova, ali nije nam palo napamet da odustanemo. Znali smo da to možemo i sad smo realno blizu cilja. Ima još do kraja, ali dobar smo tim i učinićemo sve da odbranimo duplu krunu.

Informer

Aleksandar Katai Vaskrs slavi sa porodicom u Srbobranu



Postigao si već 20 golova u prvenstvu ove sezone, tri manje od prvog strelca Rikarda iz Partizana. Veruješ li da možeš da ga prestigneš?

- Uvek sam govorio da mi je važnije da tim pobeđuje nego da ja dajem golove. Lepo bi bilo i da budem prvi strelac lige, ali stvarno mi nije od presudnog značaja. Uvek neki pojedinac u timu bude dobar i sreća je da imamo mnogo igrača sposobnih da reše utakmicu. Evo, recimo, poslednji meč u Bačkoj Topoli rešio je Ivanić het-trikom. Srećan sam zbog njega kao da sam ja davao golove.

Voleo bih da idem na Mundijal

Šta misliš, da li ćeš se naći na spisku putnika za Mundijal?

- Voleo bih, naravno, da idem na Svetsko prvenstvo, ali to je na selektoru da odluči. Koji fudbaler to ne bi želeo da iskusi! Nikad nisam učestvovao na nekom velikom takmičenju. Igrao sam kvalifikacije, ali želeo bih da idem i na Mundijal.

Koliko može Srbija u Kataru?

​- Uveren sam da može mnogo. Odlično smo igrali kroz kvalifikacije, a kruna je utakmica s Portugalom u Lisabonu. To je dokaz da možemo sa svima da se nosimo. Grupa nije laka, ali je moguće proći.


Kad pogledaš svoju karijeru, kako ti se čini?

- Ne bih ja tu ništa menjao. Bilo je i uspona i padova, ali sve u svemu lepo. Bio sam svuda i video svašta, živeo sam u Grčkoj, Španiji i u Americi, ali nigde nije kao kod kuće. Od tih mesta preko najlepše mi je bilo u Americi, jer je Teina porodica u Čikagu, pa smo provodili mnogo vremena zajedno. Sad se viđamo kad obaveze dozvole. Dođu oni ovde ili mi odemo tamo ako imam neku dužu pauzu.

Informer

 



Kad kažeš da nigde nije kao kod kuće, znači li to da navijači mogu da očekuju Kataija u Zvezdi do kraja karijere?

- Eh, ne bih sad da tvrdim nešto, pa da se desi drugačije. Lepo mi je u Zvezdi, stvarno uživam i u klubu i u Beogradu. Volim da boravim ovde. Međutim, nikad se ne zna u profesionalnom fudbalu šta može da se desi.