Autor: Informer.rs

05.05.2022.

09:42

Foto: Starsportphoto

Sport

ERAKOVIĆ NAPUŠTA MARAKANU! Ruski GIGANT želi ZVEZDINOG štopera, ali UEFA kvari posao!?

Dobio je Strahinja Eraković šansu nakon što je Marakanu zimus napustio Miloš Degenek  i isporistio je na najbolji mogući način. Mladi štoper jedan je od traženijih igrača iz Superlige Srbije i sve je izvesnije da će tokom leta napustiti tabor Crvene zvezde. 

Ipak, klub iz Ljutice Bogdana neće prodati Erakovića po svaku cenu. Zvezda je već odbija ponudu Hal Sitija vrednu preko 4.000.000 evra, a na Marakani se nadaju da će za talentovanog štopera moći da izvuku i do 10.000.000. 

Poznati ruski sajt "Sport Ekspres" prenosi da je za Erakovića zainteresovan Dinamo iz Moskve. Izvor dodaje da je tamošnji velikan pomno pratio igre srpskog defanzivca koji blista tokom proleća, te da su u Moskvi Erakovića odredili kao zamenu za Ivana Ordetsa, Ukrajinca koji je klub napustio zbog rata. 

Informer

Ipak, još uvek nije poznato koliko novca će Dinamo biti spreman da izdvoji za mladog štopera. Jasno je da se Zvezda neće zadovoljiti sa sumom manjom od pet miliona, ako i toliko bude dovoljno. Pored toga, problem predstavljaju najave iz sedišta UEFA da bi ruskim klubovima mogla biti zabranjena kupovina tokom letnjeg prelaznog roka. 

Eraković je ove godine odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima i upisao jednu asistenciju. Popularni "Čupa" još u vek čeka gol u prvom timu Crvene zvezde.