Autor: Informer.rs

06.05.2022.

07:05

Foto: reuters

Sport

SRAMNO, RUS PONIŽAVA CRVENO-BELE! "Zašto bi Dzjuba išao u tamo neku Zvezdu?"

Prvi operativac sa "Marakane" Zvezdan Terzić je otkrio da srpski šampion ima ambiciozne planove za ovo leto i da sa iskusnim 33-godišnjim ruskim igračem žele da napadnu plasman u Ligu šampiona.

Rus ponižava Zvezdu

Crveno-beli žele da iskoriste činjenicu što Dzjubi na kraju sezone ističe ugovor sa Zenitom i što bez obeštećenja mogu da ga angažuju.

- Sumnjam da će Dzjuba da napusti Zenit. Da, znam da Artjomu ističe ugovor, a da mu Zenit nije ponudio novi ugovor. Ipak, ne vidim razlog da ode iz Zenita u nekakvu Crvenu zvezdu. Zašto? - zapitao se Mostovoj za Čempionat.

Informer

Artjem Dzjuba bi mogao da zaigra na Marakani

Mostovoj napominje da bi, i da Dzjuba napusti Zenit, drugi ruski klubovi stali u red ispred Zvezde.

- Zvezda ga želi da bi im garantovao plasman u Ligu šampiona? Mnogi to kažu. Da je drugačija situacija, Dzjuba bi sa Zenitom sigurno igrao Ligu šampiona. Čak i ako sam Zenit ne bude želeo da zadrži Dzjubu postoje drugi klubovi u Rusiji koji ga žele. Artjom može da ode gde god poželi u Premijer ligi Rusije - kazao je Mostovoj.

Kršni ruski napadač je u sezoni 2021/2022. postigao 13 golova i upisao 10 asistencija na 36 utakmica za Zenit. Njemu ugovor sa klubom iz Sankt Peterburga ističe ovog leta i biće slobodan u izboru nove sredine.

Jasnio je da da u Zvezdi nisu najsrećniji izborom Ohija za prvog napadača, Norvežanin je posle startnog bljeska izgubio mesto u ekipi, Milan Pavkov odavno nije najpouzdanije rešenje, pa u taboru srpskog prvaka misle da im se mora naći bolja alternativa.