Autor: Informer.rs

11.05.2022.

22:05

Foto: Starsportphoto

Sport

NIJE 8:0 NAJUBEDLJIVIJI TRIJUMF ZVEZDE! Navijači crveno-belih pamte i jednu BANKU! Evo kada se to DOGODILO!

Još dva puta su tokom istorije crveno-beli slavili sa osam razlike. Bilo je to protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice, u šesnaestini finala istog takmičenja pre tri godine, a golove su postizali Radživ Van La Para, Tomane, Miloš Vulić, Aleksa Vukanović, dok je četvorostruki strelac bio sadašnji član Vojvodine Veljko Simić.

Imao je klub sa Marakane i pobede koje su išle do "devet razlike". U prvenstvenim mečevima sa Slobodom iz Tuzle, skopskim Vardarom i Napretkom iz Kruševca, a sve su završene sa po 9:1.

Navijačima Zvezde je u nasvežijem sećanju duel protiv Kruševljana u sezoni 2000/2001, kada su golove postigli Lerinc (dva puta), Jelić (dva puta), Pjanović, Drulić, Aćimović, Mirković i njen bivši trener Nenad Lalatović.

Zvezda je u ligi čak tri puta brojala do "osam", prvi put protiv 14. Oktobra kada je bilo 8:0, a iduća dva puta su padali Čukarički i Rad, koji su uspeli da postignu makar po jedan utešni gol - 8:1.

Što se tiče učešća u nacionalnom kupu, crveno-beli su tamo bili i najubedljiviji, pošto su dali 10 golova protiv Mladosti iz Podgorice u sezoni 1998/1999. Rezultat je glasio 10:1, a crveno-beli su jednom postigli i devet golova (protiv Veleža), ali i protiv beogradskog Hajduka.

Informer

Andrija Kaluđerović i Kristijan Borha u meču sa Ventspilsom

Najubedljivija pobeda Crvene zvezde u evropskim takmičenjima viđena je 1957. godine, kada su savladali Didelanž iz Luksemburga sa 9:1.

U svežem sećanju je trijumf protiv letonskog Ventspilsa. Meč je odigran 2011. godine, kada su crveno-beli slavili sa 7:0 golovima Andrije Kaluđerovića i Kristijana Borhe (po dva), Lazovića i Mezenge, dok je autogol postigao Marinez.