Autor: Informer.rs

15.05.2022.

09:44

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDA GOSTUJE POD BAGDALOM! Stankovićev tim na četiri boda od ODBRANE TITULE!

Naime, Kruševljani su u dosadašnjih pet mečeva plej-ofa ostvarili gol-razliku 0:14, što je za rubriku "verovali ili ne", obzirom da su tokom ligaškog dela prvenstva bili na zavidnom nivou efikasnosti.

I pored toga, trener Zvezde Dejan Stanković smatra da njegova ekipa mora da pruži maksimum, kako bi došla na korak od odbrane šampionskih lovorika.

- Ekipa igra dosta dobro. Odlično igraju u ovom plej-ofu, ali još nije kraj. Jednostavno, ovaj fokus, ovaj odnos i ovakav ritam moramo da zadržimo do kraja. Prolaskom u finale kupa, kao što smo i pričali, izvukli smo maksimalan broj utakmica u sezoni na našu veliku sreću i zadovoljstvo, ali i na sreću naših navijača, koji su uvek tu, što su pokazali i protiv Novog Pazara. Tako da, svi zajedno idemo ka našem cilju. Čeka nas nezgodno gostovanje. Moram biti iskren i reći da Napredak u ovom plej-ofu nije ostvario pobedu, niti postigao gol, ali to ne treba da nas zavarava niti opušta. Uvek je to nezgodno i teško gostovanje. Uvek kada igraš van Marakane je dosta teže. Očekujem samo ozbiljan pristup od prvog minuta, kao što smo to radili u poslednjih nekoliko utakmica - rekao je Stanković.

Informer

fudbaleri Zvezde posle pobede

Ovo će biti 62. međusobni meč u istoriji dva kluba. Crvena zvezda ima 43 pobede, 14 puta je bilo nerešeno, dok su Kruševljani slavili u četiri navrata. Crvena zvezda je u seriji od deset uzastpnih pobeda nad ovim protivnikom, od čega je polovina ostvarena upravo u Kruševcu. Poslednji meč pod Bagdalom odigran je 5. decembra prošle godine, a ekipa Dejana Stankovića je slavila sa 2:0 golovima Milana Rodića i Aleksandra Kataija.

Aktuelni šampion je vezao čak 11 pobeda na gostovanjima u Superligi, a na poslednja tri protiv Radničkog iz Niša, TSC-a i Vojvodine postigao je čak 12 golova

Zanimljivo crveno-beli su aktuelni šampionski niz započeli upravo pod Bagdalom na proleće 2018. godine, pa na istom mestu mogu da naprave i ključni korak ka 33. šampionskom trofeju u svojoj istoriji.

- Nisam selektirao tim, nisam odradio pripreme. Mi ćemo, u svakom slučaju, jer to nam je dužnost i obaveza, da izađemo i damo maksimum. Igramo protiv favorita, ali sa željom da se predstavimo u što boljem svetlu. Sigurno je da će momci koji istrče na teren žestoko boriti za svaku loptu. Imamo problema, u toku ovog mini ciklusa otpali su kapiten Marjanović i Rašković, da ne nabrajam stare povrede. Ima i nekih pozitivnih vesti, Kerkez se vratio, Kočić se priključio, nemamo problema sa kartonima - istakao je šef struke Kruševljana Zoran Milinković pred ovaj meč.