Autor: Informer.rs

23.05.2022.

22:05

Foto: Starsportphoto

Sport

SRBIJA SA DVA KLUBA U EVROLIGI! Ovo je bio Radonjićev ODGOVOR! Evo šta kaže o FINALU sa Partizanom!

Trener Zvezde Dejan Radonjić nije želeo mnogo da se bavi finalnom serijom i duelom sa večitim rivalom, koja počinje u petak 27. maja.

- Nisam dovoljno pratio mečeve protiv Budućnosti, bio sam kocentrisan na naše probleme i na mečeve protiv Cedevite. Bio je fokus na nama i kako da dođemo do finala. Nismo pravili analizu konkretniju, ona će biti u narednim danima - rekao je Radonjić, a zatim prokomentarisao pobedu nad Cedevita Olimpijom:

- Kada se sve sabere i oduzme, do pobede smo došli timski. Svi su imali doprinos. Neki više, neki manje. To nam daje za pravo da možemo biti na kvalitetnom nivou i u finalnoj seriji.

Informer

Ostin Holins

Utakmica protiv Cedevite ostala je obeležena serijama na obe strane. Ipak kada se podvuče crta, Zvezda je pokazala kvalitet.

- Kao što sam rekao u najavi čitave sezone smo se borili za prednost domaćeg terena i zbog toga smo došli u ovu poziciju. Iskoristili smo to na najbolji mogući način. Idemo sada u finale. Sama utakmica sa naše strane u intervalima nekim jako dobra, neke stvari su bile drugačije u nekim periodima, ali ne smemo da zaboravimo da se radi o jako kvalitetnom protivniku. Morali smo da ostanemo u fokusu. Sada ulazimo u neki drugi ritam i mečeve protiv Partizana. U formi smo u kakvoj jesmo. Moramo da budemo svesni svega i da pokušamo da budemo bolji. I protivnik se nešto pita na terenu. Cedevita je pokazala da je napadački vrlo kvalitetna ekipa. Jako je značajno što smo uspeli da izdržimo sve nalete.

Upitan je trener Zvezde i o mogućnosti da Srbija ima dva predstavnika u Evroligi naredne sezone.

- Ja praktično gledam. Trebalo bi sačekati koja će biti odluka. Bilo bi sjajno da Beograd ima dva tima u Evroligi ali da sačekamo odluku - istakao je Dejan Radonjić.