01.06.2022.

13:29 >> 14:41

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

TERZIĆ ODUŠEVIO DELIJE! Zvezda POTPISUJE novi ugovor sa Gaspromom! Na Marakanu stiže između 40 i 50 miliona evra! (VIDEO)

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić obratio se danas medijima nakon osvajanja "duple krune", druge uzastopne u njegovom mandatu na "Marakani" i poručio da će klub uskoro potpisati novi ugovor sa kompanijom Gazprom.

Ruski gigant je već godinama glavni sponzor Zvezde, a sada će ugovor biti produžen i novčano "pojačan". Umesto četiri miliona evra godišnje, Zvezda će od Gazproma dobijati pet miliona, što će joj svakako pomoći da pojača tim tokom predstojećeg leta.

- Dobili smo ponudu od naših prijatelja iz Rusije Gaspormnjeft na produženje ugovora na dve godine. Povećanje ugovora za 25 odsto, imaćemo sada 5 miliona ugovor, i to na dve godine. U isto vreme zakazali smo utakmicu sa Zenitom u Sočiju 3. jula. Pratimo državnu politiku Srbije i u skladu sa tim smo doneli sve ove odluke - rekao je Zvezdan Terzić i osvrnuo se na sezonu u kojoj je produžena dominacija u srpskom fudbalu.

- Rekao sam da odlazim ako ne budemo šampioni i verovao sam da hoćemo i možemo. Uspeli smo i ne mogu da ne pomenem da smo odbranili duplu krunu, osvojili petu titulu zaredom i peti put zaredom smo odigrali grupnu fazu Evrope. Odigrali smo sjajnu grupnu fazu evropskih takmičenja. Posebno sam ponosan na uspehe u Evropi. U poslednje dve godine Crvena zvezda je osvojila 22 boda u grupama sa ozbiljnim timovima iz ozbiljnih liga. Najveći benefit svega toga osim radosti navijača su koficijenti koje smo ostvarili. Dugoročno za Crvenu zvezdu više ne može biti problema finansijske prirode -istakao je Terzić na početku svog obraćanja medijima.

Izneo je generalni direktor Zvezde i planove oko dovođenja pojačanja, kao i obazama na evropskoj sceni:

- Imamo otvoren put ka Ligi šampiona ili bar ka Ligi Evrope i nadam se da ćemo uraditi sve da iskoristimo šansu za koju smo se sami izborili. Mislim da je Crvena zvezda veoma blizu da iz godine u godinu generiše prihode od 40 do 50 miliona evra. Crvena zvezda je osposobila sebe da generiše prihode i da ulažemo sve više pre svega u igrački kadar.

Terzić dodaje da i pored velikog slavlja, svi u klubu znaju koje su "manjkavosti ovog tima" i da će reagovati zbog toga. Poručuje da će Zvezda dovesti nekoliko igrača, ali da već sada imaju "kostur tima" od sedam-osam fudbalera.

- Sa sigurnošću kažem da Zvezdu više ne može biti finansijskih problema. Najveći kapital su koeficijenti, koji su nas doveli na 34. mesto UEFA rang liste što garantuje da budemo slobodni u prve dve runde, a da u trećoj i četvrtoj rundi budemo povlašćeni. Imamo otvoren put ka Ligi šampiona ili eventualno do Lige Evrope i nadam se da ćemo učiniti sve da iskoristimo šansu za koju smo se sami izborili. Mislim da je Crvena zvezda veoma blizu da iz godine u godinu može da ima prihode između 40 i 50 miliona evra, u zavisnosti od uspeha u Evropi - istakao je Terzić.