Autor: Informer.rs

07.06.2022.

09:13

Foto: printscreen

Sport

LUDNICAAAAAA! Dobrića nosili na rukama, Kalinić uleteo među Delije... (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan konačnim rezultatom 3:2, a odlučujući peti meč dobili su posle tri i po sata drame (80:77) i osvojili titulu regionalnog takmičenja.

Finalnu seriju obeležili su ispadi navijači, incidenti, pražnjenja hale... Na sreću, niko nije ozbiljno povređen! Crveno-beli su podigli pehar, a posle slavlja na parketu i svlačionici, Delije su ispred Pionira dočekale igrače i trenera Dejana Radonjića.

Pozdravili su ih ovacijama, Simonović je slavio uz baklju, dok je Stefan Marković ostao bez odeće. Nikola Kalinić je uleteo među navijače i počeo da slavi sa njima, a na rukama Delija završio je Ognjen Dobrić. 

- MVP, MVP, MVP - pevali su navijači Dobriću!

Ognjen Dobrić proglašen je najkorisniji igrač (MVP) plej-ofa ABA lige. Dvadesetsedmogodišnjak iz Knina je tokom polufinala ili finala imao prosek od 11,6 poena, 2,6 skokova i 1,5 asistencija po meču, uz indeks korisnosti od 11,6 – najveći od svih u Zvezdi.

Samo mi znamo kroz šta smo prošli u ovoj finalnoj seriji, znamo koliko je bilo iscrpljujuće. Ali, mislim da smo ovaj trofej zaslužili. Tim i strušni štab, svi smo žestoko radili za ovo. Svaki igrač, od prvog do poslednjeg. Čestirtam saigračina na tituli, a i igračima Partizana koji su dali sve od sebe, pokazali su se kao pravi protivnik, trudili su se, jer u ovoj utakmici nije bilo nazad, ulog je bila tirula, borili su se fer i pošteno. Možda je malo smo imali sreće. Ali, zaslužili smo trofej. Jedna od najdražih titula. Da se malo odmorimo, prolčsavimo, pa idemo dalje - rekao je Dobrić.

Bonus video