Autor: Informer.rs

13.06.2022.

12:59

Foto: Starsportphoto

Sport

GROM IZ VEDRA NEBA! Zvezda našla prvo pojačanje!

Kako prenosi "Glas Srpske", Ilić iz Igokee dolazi u  Zvezdu, a samo je pitanje dana kada će dogovor biti finalizovan i ozvaničen.

Ilić je prošle sezone igrao odlično, i u više navrata imao i preko 40 indeksnih poena.

- Ugovor još nije potpisan, ali verujem da će biti uskoro. Kad god se javi neki klub sa ponudom, Zvezda reaguje i ponudi više. Dalibor ne bi imao ništa protiv da pređe među crveno-bele. Štaviše, raduje se novom izazovu i premijernom nastupu u Evroligi - rekao je za "Glas Srpske" izvor blizak 22-godišnjem košarkašu.

Informer

Dalibor Ilić u Zvezdi

Moma iz Višegrada je u Igokeu stigao 2015. godine.  Prvu sezonu se kalio u mladom timu, a već sa 16 godina su ga gurnuli u vatru. Izborio se za status člana mlade reprezentacije Srbije, zatim je obukao i seniorski dres "orlova". 

Informer

Zvezda dovela pojačanje iz Igokee, Dalibor Ilić



Sa klubom iz Aleksandrovca osvojio je ukupno osam trofeja, postao lider ekipe, a igrao i u plej-ofu ABA lige. Minule sezone je u prvenstvu Jadrana prosečno beležio 12,7 poena (57,5 odsto šuta iz igre), 7,7 skokova, 1,2 asistencije i 0,7 ukradenih lopti. Najbolji meč odigrao je u 26. kolu protiv Krke kada je imao 31 poen, devet skokova i pet asistencija – dovoljno za indeks korisnosti 49.

Bonus video