Autor: Informer.rs

14.06.2022.

21:38

Foto: Starsportphoto

Sport

RADONJIĆ OBJAVIO ONO ŠTO ZANIMA DELIJE! Otkrio šta je sa Dobrićem i da li će igrati u finalu!

Više nego ubedljivo su izabranici Dejana Radonjića "pregazili" Megu u majstorici i pokazali da je poraz u drugom meču bio samo plod opuštanja u igri.

Ako savlada Pantere, Zvezda će na listi prvaka samostalne države stići do sedme titule i smanjiti prednost Partizana na samo jednu titulu (trenutno je 8-6 u korist crno-belih).

Šef struke regionalnog šampiona i branioca domaće titule Dejan Radonjić je izneo viđenje odlučujuće utakmice u kojoj je njegov tim pokazao razliku u kvalitetu.

- Ogromno opterećenje, ogroman broj utakmica, završnica prvenstva... Imali smo izuzetno loš meč u nedelju, gde je Mega Mozzart bila izvanredna. Danas je to drugačije izgledalo, u dobroj atmosferi. U trenucima kada se osećaju posledice duge sezone i velike potrošnje, trebalo je biti dovoljno dobar, ozbiljan da igramo drugačije nego što je to bilo u drugom duelu. Sada nas čeka finale - rekao je Radonjić.

Pohvalio je crnogorski stručnjak svoje pulene, naročito u napadačkoj igri.

- Napadački smo odigrali sjajno prvi meč, bili smo rastrčani i inspirisani, čvrsti u odbrani za razliku od drugog okršaja gde je iluzorno trošiti reči koliko smo bili loši. Večeras smo bili bolji i kontrolisali celu utakmicu.

O iscrpljujućoj sezoni, gde praktično nije bilo predaha, Dejan Radonjić kaže:

- Lično sam stava da imam apsolutno razumevanje za stanja, ali mi smo u samoj završnici, borimo se za trofeje i nema razumevanja za neke stvari. Možda nismo bili dobri, možda smo bili roviti, povređeni, potpuno razumevanje za sve... Ali, mora da se nađe dovoljno motiva i želje da bismo ostvarili pobedu.

Informer

košarkaši Crvene zvezde

Protiv Mege u trećem meču, u rosteru nije bilo Ognjena Dobrića, koji je imao zavoj oko desnog lista?

- Posle drugog meča osetio je bol i preveliki je rizik bio da večeras igra. Mišljenja sam da bismo mogli da računamo na njega za finale, bar po onom što mi kažu doktor i fizio, ali nismo hteli večeras da rizikujemo, baš kao što nismo hteli ni sa Kalinićem u prva dva meča - istakao je Radonjić.

Zvezdin centar Luka Mitrović konstatuje da je njegova ekipa pokazala drugo lice u odnosu na nedelju... 

- Imali smo definitivno drugačiji pristup nego na drugoj utakmici. Teško je posle svega što smo prošli biti na visokom nivou, ali trebalo je ranije da završimo ovu seriju. Čestitam Megi na pobedi u nedelju, hvala navijačima na svemu što su napravili večeras, što su nam pomogli da prebrodimo neke stvari koje nas muče - dodao je Mitrović.

Finalna serija počinje u petak, a Crvena zvezda će ugostiti FMP.