Autor: Informer.rs

19.06.2022.

19:00 >> 22:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZVEZDA JE OSVOJILA SVE - TREĆA TITULA ZA CRVENO-BELE! Totalna DOMINACIJA RADONJIĆEVE čete! (FOTO)

Zavesa na još jednu košarkašku sezonu je spuštena! Izabranici Dejana Radonjića savladali su FMP u drugom meču finalne serije Košarkaške lige Srbije i tako stigli do treće titule ove sezone. Crvena zvezda je nakon trofeja u Kupu Radivoja Koraća, ABA ligi uspela da odbrani i trofej u nacionalnu takmičenju! 

Želeli su crveno-beli da reše posao već u drugom meču i uspeli su. FMP je u skraćenoj rotaciji uspevao da se održi u utakmici do finiša treće deonice kada je Zvezda rešila pitanje pobednika na krilima Nikole Ivanovića i Stefana Markovića. 

Crveno-beli su od prvog minuta dali gas i pokušali da slome otpor nezgodnog rivala. Ipak, FMP se nije predavao i preko Marka Radonjića uspevali da uhvate priključak. Zvezda je sredinom druge četvrtine imala i deset poena prednosti, ali su Panteri sjajnom odbranom do poluvremena već smanjili zaostatak - 31:34!

Informer

Prelomni momenat meča dogodio se sredinom treće četvrtine. Nikola Marković vezao je dve trojke, Marković je ubacio jednu i doneo crveno-belima ogromnu prednost uoči finiša meča. FMP nije uspevao da pronađe ritam u napadu, Radonjić je bio jedini raspoložen u sastavu Pantera, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi trijumf Zvezde. 

Najefikasniji na meču bio je Nikola Ivanović sa 21 poenom, 12 je dodao nikola Kalinić, a devet Ognjen Kuzmić. Sa druge strane, Marko Radonjić je ubacio 14, a Nenad Nerandžić i Aleksa Stepanović 11. 

FMP - Crvena zvezda  59:71 (9:15, 22:19, 14:25, 12:14)

FMP Železnik, Beograd      

FMP: Pavićević, Zajc, Vujičić, Šaranović, Tasić, Radonjić, Izundu, Simović, Nerandžić, Manojlović, Lakić

Crvena zvezda: Lazarević, Miitrović, Lazić, Kalinić, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

39. minut - Sve je gotovo! Zvezda je odbranila titulu i osvojila treći trofej ove sezone - 59:71!

37. minut - Počinje slavlje u dvorani u Železniku! Zvezda ima ogromnu prednost na tri minuta do kraja - 55:69!

36. - Vrlo bitna trojka Markovića. Sjajan pas Kalinića. Ćini se da je pitanje pobednika rešeno - 52:66!

34. minut - Sjajna kontra Zvezde u režiji Nikole Kalinića i Stefana Markovića - 51:63!

32. minut - Trojka za Marka Radonjića, FMP ponovo smanjuje prednost Crvene zvezde - 51:61!

Informer

31. minut - Opao je značajno ritam utakmice na startu četvrte deonice - 51:61!

Treća četvrtina:

30. minut - Posle tri deonice, crveno-beli imaju komontih 14 poena prednosti - 45:59!

29. minut - Raste prednost Crvene zvezde u ovim minutima, izabranici Dejana Radonjića uspevaju da materijalizuju dobru igru u odbrani - 45:55!

27. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Simultanka crnogorskog reprezentativca u Železniku i nova trojka, čini se da Zvezda u ovim momentima lome utakmicu - 41:51!

26. minut - Tehnička greška za Luku Mitrovića, centar Crvene zvezde ušao je u raspravu sa sudijama, a sve je rezultiralo kaznom - 41:46

25. minut - MARKOVIIIIIIIIĆ! Nova trojka za crveno-bele, sada je siguran bio Stefan Marković - 38:43!

Informer

24. minut - Kada Zvezda uspori u napadu, tu je Nikola Ivanović! Nova trojka za pleja crveno-belih, mora Stefanović da reaguje tajm-autom - 35:40!

23. minut - Treći ofanzivcni skok za Pavićevića, potom dobra asistencija za Nerandžića i lako zakucavanje za krilnog centra Pantera - 35:37! Usledila je greška Markovića, nakon toga lopta beži Danilu Tasiću!

22. minut - Uspeva na drugoj strani da kazni lošu odbranu Zvezde Nerandžić, smanjuje FMP ponovo prednost na samo jedan posed - 33:37!

21. minut - Gotovo preslikana situacija kao sa starta meča, dobra akcija crveno-belih i laki poeni za Ognjena Kuzmića - 31:37!

Druga četvrtina: 

20. minut - Nova greška Erona Vajta, ali ne uspeva FMP to da iskoristi. Naprotiv, Nikola Kalinić pogađa uz faul na drugoj strani i osigurava crveno-belima prednost na poluvremenu - 31:34!

18. minut - Serija FMP-a 6:0 u jednom napadu! Radonjić je uz faul pogodio za tri poena, a potom i sjajno asistirao Danilu Tasiću za 26:28!

17. minut - Pogađa Marko Radonjić za tri poena, a potom uspeva da iznudi faul Erona Vajta u napadu! 

Informer

16. minut - Odlični minuti za Branka Lazića koji je naplatio sjajnu reakciju u odbrani. Kapiten crveno-belih uspeo je da zaustavi Stefanovića, istrči kontru i pogodi na drugi obruč - 17:28!

15. minut - STEFANOVIIIIIIIĆ! Bilo je ovo potrebno Panterima kako bi zaustavili seriju Crvene zvezde! Pogađa Stefanović prvu trojku za domaći tim - 17:24!

14. minut - Prekida FMP nalet crveno-belih, koš Panterima donosi Manojlović, ali na drugoj strani peti vezani poen za Nikolu Kalinića koji pogađa za tri - 14:24!

13. minut - Zvezda u seriji prvi put. Nikola Kalinić pogađa dva slobodna bacanja za maksimalnih plus devet.

12. minut - Novi izuzetan potez Ivanovića i deveti poen za šutera Zvezde! Usledila je dobra reakcija Stefana Lazarevića u odbrani, ali je Šaranović uspeo da ga zaustavi bez faula i spreči tranziciju crveno-belih - 12:17!

11. minut - Vraća se Stefan Marković na parket nakon što je Nikola Ivanović faulirao Stefanovića, a plej FMP-a pogodio uz faul! Uspevaju Panteri da se vrate u ritam već na startu druge četvrtine - 12:15!

Informer

Prva četvrtina: 

10. minut - Kontrolišu crveno-beli dešavanja na terenu od početka utakmice i imaju zasluženu prednost posle prve četvrtine! Čini se da u Železniku do sada dominiraju odbrane i to na obe strane - 9:15!

9. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Ubedljivo najraspoloženiji za igru večeras je Crnogorac, sada pogađa novu trojku, a prednost Zvezde raste iz napada u napad - 7:13!

8. minut - Izuzetan potez Nikole Ivanovića i novi poeni za organizatora Zvezdine igre - 7:10!

7. minut - Plejada promašaja na obe strane, neprecizan je prvo bio Nikola Ivanović, potom istom merom uzvraća i Nenad Nerandžić, a za kraj otvorenu trojku nije uspeo da pogodi Marko Simonović. Stigla je kazna, a Tasić na drugoj strani ponovo polovičan sa linije penala - 6:9!

6. minut - Odlučno se Luka Mitrović oslobodio svog čuvara, napravio zakorak ka reketu, ali centar Zvezde nije uspeo da pogodi. Ipak, posle dobre odbrane Kalinić je fauliran u kontri, a reprezentativac Srbije pogađa jedno od dva slobodna bacanja - 5:9!

Informer

5. minut - Sjajno Nikola Ivanović koristi prostor koji mu se ukazao nakon odlaska Nejta Voltersa! Reprezentativac Crne Gore sada je zamenio Stefana Markovića i iz "pik en rola" pogodio za tri poena - 4:8!

4. minut - Nastavlja Ognjen Kuzmić tamo gde je stao u prvom duelu ovih timova, već pet poena za snažnog centra Zvezde, ali ovoga puta samo polovičan učinak sa linije penala. Na drugoj strani lako zakucavanje za Ebeku Izundua - 4:5!

3. minut - Fauliran je Danilo Tasić ispod koša crveno-belih, a centar FMP-a uspeva da pogodi oba slobodna bacanja i tako smanji prednost Zvezde - 2:4!

1. minut - Uspeo je Ognjen Kuzmić da obezbedi prvi napad za Crvenu zvezdu, a potom i veže četiri poena za branioca titule. Silovit početak crveno-belih - 0:4!

19:15 - Dobro došli na lajv prenos drugog meča finalne serije Košarkaške lige Srbije između FMP-a i Crvene zvezde. Sve detalje sa današnje utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs!