Autor: Informer.rs

20.06.2022.

14:17

Foto: Starsportphoto©

Sport

BIĆU KRALJ CRVENE ZVEZDE! Kangva ZAGRMEO na Marakani! (FOTO)

Počela je rekonstrukcija Zvezdinog tima i jačanje igračkog kadra pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona. Rešeni su na Marakani da se vrate među evropsku elitu i ne žale novac da dovedu najbolje što postoji na tržištu kako bi Dejanu Stankoviću olakšali posao, a samim tim povećali šanse da na jesen igraju najjače klupsko takmičenje. 

Prošlo je gotovo mesec dana od kako je Kings Kangva i zvanično dogovorio sve sa Crvenom zvezdom. Srpski šampion je platio 1.000.000 evra obeštećenja Arsenalu iz Tule, ali je zbog obaveza u reprezentaciji Zambije talentovani vezista tek krajem prethodne nedelje stigao u Beograd. Danas je Kangva i zvanično predstavljen, ali tokom razgovora sa novinarima nije želeo mnogo da priča budući da će sve što ima da kaže reći na terenu. 

- Ne želim mnogo da pričam sada, već na terenu. Srećan sam zbog dolaska u Crvenu zvezdu i uzbuđen zbog izazova koji me čekaju - rekao je Kings Kangva pre zvaničnog potpisivanja ugovora. 

Posrednik u dolasku Kingsa Kangve u Beograd bio je bivši trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović. Reprezentativac Zambije ističe da je od njega čuo samo lepe reči o budućem poslodavcu, ali da on nije jedini sa kojim je pričao pre dolaska na Marakanu. 

- Imali smo odličnu saradnju u Tuli, ali nažalost nismo uspeli da ostvarimo željene ciljeve. Pričao sam sa njim, kao i sa mojim prijateljima Goranom Čaušićem i Despotom (Đorđe Despotović). Svi su mi rekli sve najbolje. Sa Lukom Jovićem sam pričao o klubu i navijačima. Jedva čekam da počne prvenstvo - objasnio je novi vezista crveno-belih. 

Navijačima je pažnju privukla činjenica da Kangva u svom imenu ima reč "king" što na engleskom znači kralj. Bio je Zambijac vrlo jasan kada su ga pitali može li da postane kralj Crvene zvezde. 

- Da, definitivno - jasan je bio Kangva. 

Zanimljivo je da će Dejan Stanković na sredini terena imati dva igrača sa gotovo istim prezimenom. Kings Kangva i Gelor Kanga će biti "kostur" crveno-belih naredne sezone, iako nastupaju na istoj poziciji Zambijac se nada da će u tandemu odlično sarađviati. Za kraj, mladi vezista je razočarao sve i priznao da nema nadimak. 

- Biće mi izuzetno drago da radimo zajedno i verujem da ćemo zajedno napredovati. Kada sam bio mali zvali su me Mačuo, ali sada nemam neki poseban nadimak - podvukao je Kangva.