30.06.2022.

11:36

Foto:

Sport

CRVENA ZVEZDA TRAŽI NOVOG TRENERA! Mitrović odbio da nasledi Radonjića, klub se okrenuli drugim kandidatima!

Dejan Radonjić više nije trener košarkaša Crvene zvezde, a od ideje čelnika kluba da ga nasledi njegov kum Zvezdan Mitrović nema ništa! Kako Informer saznaje, Mitrović je odbio ponudu crveno-belih, koji su se posle toga okrenuli drugim kandidatima.


Radonjić je zvanično napustio Mali Kalemegdan, u sredu je boravio u Atini na pregovorima s rukovodstvom Panatinaikosa, koji je u četvrtak ozvaničio sardanju. Grčki klub mu, kako nezvanično saznajemo, nudi dvogodišnji ugovor i platu od 1,5 miliona evra po sezoni. To je tri puta više od onoga što Zvezda nudi crnogorskom stručnjaku.

Ima druge planove

Čelnici crveno-belih su krenuli u potragu za novim trenerom. Prva želja bio im je bivši trener Monaka Zvezdan Mitrović, a razmišljali su i o Dušku Ivanoviću i Milanu Tomiću. Prema rečima izvora Informera, Mitrović je već obavio razgovor sa predsednikom kluba Nebojšom Čovićem i velikodušno mu zahvalio na ponudi.

Dejan Radonjić je od  vlasnika Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa tražio garancije da mu se neće mešati u posao. Prema nezvaničnim informacijama, finansije nijednog momenta nisu bile tema, već samo deo koji se odnosi na svakodnevno funkcionisanje.

- Finansijska ponuda koju je Panatinaikos poslao Radonjiću je odlična, ali ga je brinulo hoće li imati slobodu da samostalno radi i odlučuje. Prvi čovek "zelenih" poznat je po tome što se trenerima meša u posao, a nije mu strano ni da otpusti ljude koji su pod ugovorom - objasnio je naš izvor.


- U Zvezdi su svesni da Radonjić gotovo sigurno neće ostati, jer je tražio garancije da će imati jak i konkurentan tim, a umesto toga igrači samo odlaze. Stoga su odmah krenuli u potragu za novim trenerom i kontaktirali su sa Zvezdanom Mitrovićem, Radonjićevim kumom. On je saslušao ponudu, ali nije želeo da je prihvati. Zahvalio je i rekao da ima neke druge planove. U Zvezdi sad moraju da traže novo rešenje - objašnjava naš izvor.

Informer

Dejan Radonjić napustio Crvenu zvezdu



Crveno-beli sad žure da nađu novog trenera, koji bi što pre oformio i novi tim.

- Već danas će biti obavljeni razgovori sa još nekim trenerima, pre svih, s Duškom Ivanovićem i Milanom Tomićem. Pominjan je i Dušan Alimpijević, ali on je nedavno potpisao novi ugovor sa turskom Bursom, tako da njegov dolazak trenutno nije izvodljiv. U klubu se nadaju da će uspeti da angažuju nekog iskusnog stručnjaka spremnog da radi pod velikim pritiskom. Konkurencija će ove sezone biti jača i pitanje je ko će smeti da se prihvati posla - objašnjava naš sagovornik.


Odlaze i omladinci

Crveno-bele su proteklih dana napustili nosioci igre iz prošle sezone, Ostin Holins, Dejan Davidovac i Nejt Volters, a izvesno je da će otići i Nikola Kalinić. Osim njih, tim je ostao i bez nekoliko mladih i talentovanih igrača. Četvorogodišnje ugovore sa FMP potpisali su dosadašnji Zvezdini omladinci Luka Vudragović, Ognjen Matović i Andrija Vuković.