Autor: Informer.rs

30.06.2022.

16:13

Foto: Starsportphoto©

Sport

RADONJIĆ SE UZ ISTORIJU OPROSTIO OD ZVEZDE! Crveno-beli JEDINI u Evropi kojima je ovo pošlo za rukom!

Klupska košarkaška sezona u Evropi završena je pobedom Falka nad Kermandom u majstorici plej-ofa mađarskog prvenstva. Upravo taj duel označio je da je Crvena zvezda postala jedini klub na teritoriji Starog kontinenta koji je uspeo da osvoji tripl-krunu budući da je četa Dejana Radonjića slavila u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i Koškaršakoj ligi Srbije! 

Najbolji rezultat na klupskom nivou ostvarili su Anadolu Efes, Olimpijakos, Olimpija Milano, Virtus Bolonja, Real Madrid i Alba koji su stigli do duple krune. Jedan pehar, od učesnika Evrolige iduće sezone uspeli su da podignu Makabi Tel Aviv, Fenerbahče, Panatinaikos, ASVEL, Žalgiris i Barselona. 

Evrokup će sledeće sezone imati daleko slabije predstavnike budući da će se za trofej boriti uglavnom šampioni iz nacionalnih takmičenja. Budućnost, Cedevita Olimpija, Šlonsk i Kluž osvojili su domaće lige, a tu su još i klubovi koji se nisu dokopali trofeja u godini za nama. 

Informer

U Evroligi će se takmičiti i pet timova koji nisu stigli do pehara u prethodnoj sezoni. To su Baskonija, Monako, Bajern Minhen, Valensija i beogradski Partizan. 

Dakle, Crvena zvezda je po još jednom segmentu imala istorijski sezonu. Ipak, pitanje je u kakvom će sastavu tim sa Malog Kalemegdana dočekati iduću godinu. Klub su več napustili Ostih Holins, Dejan Davidovac i Nejt Volters, a danas je i trener Dejan Radonjić zvanično predstavljen u Panatinaikosu. Očekuje se uskoro i ozvaničenje saradnje Nikole Kalinića i Barselone.