Autor: Informer.rs

07.07.2022.

16:26

Foto: Starsportphoto

Sport

GOTOVO JE - ZVEZDA NAŠLA RADONJIĆEVOG NASLEDNIKA! Selektor SRBIJE preuzima CRVENO-BELE!?

Napustio je Dejan Radonjić klupu Crvene zvezde, a uskoro se očekuje klub sa Malog Kalemegdana promoviše njegovog naslednika. Kandidata je bilo mnogo, ali po pisanju "Sportkluba" čini se da je novi trener pronađen, a da regionalnog šampiona iduće sezone predvoditi Vladimir Jovanović. 

Talentovani srpski trener je bez angažmana od januara ove godine kada je napustio Cibonu na čijoj klupu je bio 11 meseci. Ipak, on već neko vreme obavlja funkciju selektora reprezentacije Srbije do 20 godina, a njegovu selekciju sredinom jula očekuje Evropsko prvenstvo u Podgorici. 

Brojna imena su prethodnih dana dovođena u vezu sa Crvenom zvezdom. Navijači su želeli da vide Dušana Alimpijevića, ali on nije mogao da napusti Bursu. Nakon toga, prvi favorit bio je Grk Janis Sferopulos, a potom i selektor Rusije Zoran Lukić. Ipak, čini se da od toga neće biti ništa budući da je Jovanović dogovorio sve sa Nebojšom Čovićem. 

Informer

Prema saznanjima "Sportkluba", ostalo je da se utanače određene pojedinosti pre nego što se saradnja između Crvene zvezde i Jovanovića ozvaniči. Trener iz Mladenovca je karijeru počeo kao pomoćnik u FMP, da bi 2016. preuzeo mladi tim Crvene zvezde. Debi na klupi prvog tima iz Železnika imao je godinu dana kasnije, a na njoj se zadržao tri godine, pre nego što je preuzeo Cibonu.

Jovanović će na Malom Kalemegdanu naslediti Dejana Radonjića koji je prethodne nedelje dogovorio dvogodišnju saradnju sa Panatinaikosom. Crnogorski stručnjak je posle osvojene triple krune izrazio želju da ostane na klupi Zvezde, međutim, do dogovora o nastavku saradnje nije došlo.