Autor: Informer.rs

07.07.2022.

18:06

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠTA ĆE BITI SA KALINIĆEM!? Zvezda još uvek u IGRI, BARSELONA i VALENSIJA "u klinču"!

Napustio je Nikola Kalinić Crvenu zvezdu na kraju sezone, ali još uvek nije poznato gde će srpski reprezentativac nastaviti karijeru. Naime, za njega je izuzetno zainteresovana Barselona, ali pravo "prvenstva" za pregovore ima Valensija koja je danas izjednačila ponudu Katalonaca. 

Valensija je imala rok da do sutra u ponoć pošalje ponudu Nikoli Kaliniću. Iako se očekivalo da Španci neće reagovati to se nije dogodilo, a klub sa juga odmah je izjednačio ponudu Barselone, te će Katalonci ukoliko žele da angažuju srpskog košarkaša morati da plate obeštećenje Valensiji. 

Kako se navodi, povratnik u Evroligu odmah je i rekao cenu za koju bi dopustila Barsi prvenstvo angažovanja Kalinića - 500.000 evra. S druge strane može da se čuje da je Barsa spremna da plati 400.000. Ipak, to je samo prvi korak ka dogovoru budući da Katalonce potom očekuju i pregovori sa najboljim igračem ABA lige oko finansijskih uslova. 

Informer

Španski mediji javljaju da još nekoliko klubova iz Evrolige prati situaciju oko Nikole Kalinića. Navodno, ukoliko Barselona ne ispoštuje ponudu Valensije, srpski košarkaš bi mogao da pronađe sreću na drugom mestu, a opcija je i povratak na jug Španije u tabor Valensije koja će iduće godine igrati u elitnom takmičenju. 

Kalinić je u ovom momentu slobodan igrač, ali postoji opcija i povratka u Crvenu zvezdu. Pitanje je koliko je to realno, ali je izvesno da će na Malom Kalemegdanu biti otvoreni za pregovore. Podsećamo, regionalni šampion je danas, po pisanju evropskih medija, dogovorio povratak Nemanje Nedovića.