Autor: Informer.rs

09.07.2022.

16:32

Foto: Starsportphoto

Sport

KAPITALAC STIŽE NA MALI KALEMEGDAN! Navijači PREZADOVOLJNI - stiže lider FENERBAHČEA!

Ozbiljno je Crvena zvezda ušla u period "renoviranja" tima, a kako se čini srpski i regionalni šampion će kroz nekoliko dana već imati kompletan sastav za narednu sezonu. Transfer Nemanje Nedovića je završen, uskoro se očekuje da paraf na ugovor stave Dalibor Ilić i Hasan Martin, ali ono što najviše zanima navijače je uloga startnog plejmejkera. 

Grčki portal "Totalbasket" i jedan od najbolje informisanih novinara Hristos Harpidis javljaju da je Crvena zvezda već naciljala novog organizatora igre. Reč je o Pjeriji Henriju koji je prethodne sezone nastupao za Fenerbačke, odigrao 27 utakmice u Evroligi i prosečno beležio 7,9 poena, 3,4 skoka i 4,2 asistencije.

Informer

Amerikanac je predvodio Fener do titule u turskom prvenstvu, ali zbog silnih povreda žuto-plavi nisu uspeli da ostvare značajan rezultat u Evroligi. Henri je pre dolaska u Fenerbahče nastupao za Baskoniju, a sjajne partije u španskom timu preporučile su ga velikanu iz Istanbula. 

Pjerija Henri je ponikao na Šarlot Univerzitetu, ali 2015. godine nije izabran na NBA draftu. Već iste sezone otisnuo se put Evrope, prvo u sastav Vita Tbilisi, potom Ulm, Hapoel i Tofaš. Nastupi u turskom krugu preporučili su ga evroligašima, a Baskonija je bila najkonkretnija. 

Henri važi za jednog od najboljih defazinvaca na poziciji plejmejkera. 2021. godine bio je uvršten u najbolji tim ACB lige, godini dana pre toga osvojio je špansko prvenstvo, a 2019. je bio MVP regularnog dela Evrokupa.