Autor: Informer.rs

09.07.2022.

20:20

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Sport

ZVEZDA PREDSTAVILA NOVO POJAČANJE! Crveno-beli sve jači! Nakon NEDOVIĆA stigao i CENTAR!

Najavljeno je pre samo nekoliko dana da je Crvena zvezda blizu dogovora sa Hasanom Martinom, a čitav posao danas je završen. Nekadašnji centar Budućnosti i Olimpijakosa potpisao je dvogodišnji ugovor sa beogradskim velikanom, a u Srbiju stiže posle dve sjajne sezone u crveno-belom dresu kluba iz Pireja. 

Martin ima 26 godina i razlikuje se od dosadašnjih centara Crvene zvezde. Amerikanac je visok "samo" 201 centimetar, a najbolje se snalazi na poziciji petice. Ipak, njegova glavna snaga su brzina, atleticizam, kao i čvrsta igra u odbrani. 

Informer

Hasan Martin je prethodne sezone bio jedan od glavnih šrafova u sastavu Olimpijakosa, osvojio je duplu krunu i nastupao na završnom turniru Evrolige u Beogradu. On je svoju košarkašku karijeru počeo na Roud Island Univerzitetu. 

Američki centar je drugo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku. Prethodno je klub objavio povratak Nemanje Nedovića nakon deset godina, a očekuje se da će u narednim danima serija novajlija biti produžena budući da je Dalibor Ilić blizu promocije.