Autor: Informer.rs

12.07.2022.

11:13

Foto: Starsportphoto©

Sport

KO JE DŽON HOLAND - NOVO POJAČANJE ZVEZDE! Partizanov dželat, režao na novinare...

Džon Holand dolazi u Crvenu zvezdu kao bombastično pojačanje. "Pit Bul" je rođen 1988. godine u Njujorku, visok je 196 centimetara i težak 93 kilograma, a pored igranja u Evropi, bio je član i nekoliko NBA klubova. 

Džon Holand je prethodne dve sezone igrao za Uniks i Bursu. Prve košarkaške korake napravio je na koledžu Boston, a onda nastupao za ekipe u Francuskoj, Španiji, Turskoj, Bostonu i Klivlendu.

Holanda su svi dobro upamtili posle duela protiv Partizana u Evrokupu. Odigrao je američki košarkaš briljantan meč u "Štark Areni", ubacio 17 poena Partizanu uz odličan šut iz igre (5/8), a postigao je i trojku koja je odvela meč u produžetke i kasnije eliminisala Partizan.

Informer

Džon Holand

Američki košarkaš se inače posle nekoliko angažmana u Portoriku, vratio u Evropu 2019. godine, a igrao je za Hapoel, Uniks i Bursu. Sa Bursom je stigao do finala Evrokupa gde je poražen od Virtusa.

Ostaće upamćen ljubiteljima košarke u regionu kada je prošle sezone na poluvremenu utakmice sa Cedevita Olimpijom izjavio:

- Rrrrr! Mi smo psi, mi smo psi, ne bilo koji, nego pit-bulovi! Mi smo autsajderi, ali nas nije briga, pit-bulovi smo, rrrrr - režao je Holand.

Džon Holand je treće pojačanje KK Crvena zvezda mts u letnjem prelaznom roku, posle Nemanje Nedovića i Hasana Martina.

Bonus video