14.07.2022.

14:41

Foto: Reuters

Sport

INFORMER SAZNAJE! Novi špic na meti Zvezde, DAO DVA GOLA PARTIZANU u dresu Fejenorda!

Njegov transfer ne zavisi od Aleksandra Pešića, jer bi nigerijski centarfor i u tom slučaju došao na stadion "Rajko Mitić". Čelnici kluba sa Marakane smatraju da 27-godišnji napadač pravo rešenje za navalu crveno-belih u budućnosti. 

Naravno, srpski šampion bi morao da plati obeštećenje, a i od toga zavisi u kom pravcu će otići pregovori.

Zvezda juri Brazilca

Zanimljivo, Desers je prošle sezone igrao za Fejenord kao pozajmljeni igrač Genka protiv Partizana u Ligi konferencija i dao po gol u utakmicama u Beogradu i Roterdamu.

Nigerijac je tokom karijere uz Gent i Fejenord, nastupao još i za Utreht, Herakles, NAC Bredu i belgijski Lokeren.  

Nigerijski reprezentativac je u rešetao mreže u Ligi konferencije i najzaslužniji je  što je klub iz Roterdama došao do finala sa Romom. Postigao je čak 10 golova na 13 mečeva u takmičenju. Bio je pravi junak Fejenorda pa ne čudo što se našao u idealnom timu Lige konferencija. Takođe, Desers je sa deset golova najbolji strelac premijernog izdanja Lige konferencije.

Pamti ga Partizan

Inače, Fajenord na kraju sezone imao šansu da za 4.000.000 evra otkupi Desersa do 1. juna, nije je iskoristio i on se vratio u Genk sa kojim ima ugovor na još dve godine. Radi se o tome da napadač nije želeo da ostane u Fejenordu, pa tako nije došlo ni do dogovora tri strane. To bi sada možda mogla da iskoristi Crvena zvezda. 

 Zapamtili su ga navijači Partizana protiv kojeg je u dva meča postigao isto toliko golova uz jednu asistensiju. Takođe, dva puta je bio strelac u pobedama nad Slavijom i Marsejom.