Autor: Informer.rs

03.08.2022.

21:34

Foto: Starsportphoto

Sport

ZVEZDINA POJAČANJA RAZBIJAJU PJUNIK! Nakon Bukarija upisao se i KANGVA! Marakana u TRANSU! (VIDEO)

Polako, ali sigurno Crvena zvezda završava posao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle samo 35 minuta igre, izabranici Dejana Stankovića vode sa 2:0, a drugi pogodak na meču postigao je Kings Kagnva. 

Reprezentativac Zambije sjajno je ispratio akciju kompletnog tima, glavom u petercu okrznuo loptu i skrenuo je u gol. Glavni arbitar je u prvi mah poništio pogodak zbog faula u napadu, ali je nakon intervencije VAR sobe i gledanja snimka doneo odluku da gol bude priznat. 

Kangva je, poptu strelca prvog gola Osmana Bukarija, tokom leta stigao na Marakanu. Zvezda je za talentovanog vezistu platila 750.000 evra obeštećenja Arsenalu iz Tule, a Zambijac je posle samo pet utakmica pokazao ogroman kvalitet i već je postigao tri pogotka. 

Takođe, fudbaleri Makabi Haife nastavili su da gaze rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U prvom meču treće runde stradao je Apolon iz Limasola – 4:0 (1:0). Kiprani su pregaženi identičnim rezultatom kao i Olimpijakos u prethodnom kolu. Izraelski tim već krupnim korakom zakoračio ka plej-ofu, a dočekaće najverovatnije Crvenu zvezdu, koja je apsolutni favorit protiv Pjunika.