Autor: Informer.rs

12.08.2022.

12:25

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Sport

ZVEZDA VERUJE ERAKOVIĆU, ERAKOVIĆ VERUJE ZVEZDI! Mrkela BLISTA zbog OGROMNOG posla!

Iako je poslednjih nedelja bilo mnogo govora o odlasku Strahinje Erakovića sa Marakane, talentovani štoper je danas stavio paraf na novi četvorogodišnji ugovor sa srpskim šampionom. Crvena zvezda je još jačim potpisom "zaključala" popularnog Čupu, a sportski direktor Mitar Mrkela nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog velikog posla. 

- Strahinja je ukupno 13 godina u Zvezdi. Ponikao je ovde, od osme godine je na Marakani. Pre nekoliko godina je debitovao za prvi tim, a stigao i do A reprezentacije. Ovaj novi, pojačani ugovor, je nagrada za sve što je uradio. Zvezda veruje Strahinji i Strahinja veruje Zvezdi, to je znak uzajamnog poverenja - kazao je Mitar Mrkela. 

Eraković je prošao kroz sve omladinske selekcije Crvene zvezde, a danas je ključan deo prvog tima. Upravo to, Mitar Mrkela ističe kao dokaz i signal svim mladim igračima na Marakani. 

- Ovo je signal za sve igrače koji igraju u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Dokaz koliko brzo njihovi snovi mogu da se ostvaruju, a mi kao klub smo rekli da želimo da sačuvamo sve ključne igrače. Dosta njih je već obnovilo ugovore, Čupa je svakako postao jedan od takvih - rekao je sportski direktor Crvene zvezde.

Informer

Pre desetak dana na istom mestu promovisan je Nemanja Milunović, nešto ranije novi ugovor je potpisao i Milan Borjan, a sada je paraf na četvorogodišnju saradnju stavio i Strahinja Eraković. 

- Rekli smo da hoćemo da budemo jaki i kompaktni. Milunović je iskusan igra, Eraković je sa njim igrao jednu sezonu. Svi se dobro poznaju u odbranu, a to je važno za sigurnu odbranu. Milun se savršeno uklopio u ono što traži Dejan Stanković - podvukao je Mitar Mrkela.