Autor: Informer.rs

27.08.2022.

10:54

Foto: Starsportphoto

Sport

DA SE SMRZNEŠ - ZVEZDI SE LOŠE PIŠE! Turci doveli KAPITALCA sa Ostrva pred duel sa crveno-belima! (VIDEO)

Nije Crvena zvezda imala sreće na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope budući da je iz svakog šešira dobila najtežeg mogućeg predstavnika. Srpski šampion će tako igrati protiv Monaka, Ferencvaroša i Trabzonspora, a turski klub ozbiljno se pojačao tokom ovog leta i nema nameru da stane

Nedavno je za turskog šampiona debitovao Trezege iz Aston Vile, stigli su još i Mark Bartra, Jans Striger Larsen, a nakon eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Abdual Avči dobio je još jedno veliko pojačanje - na jednogodišnju pozakmicu stigao reprezentativac Obale Slonovače Žan Filip Gbaman! 

Već nedeljama se pričalo o njegovom dolasku u Trabzonspor budući da nije bio zadovoljan statusom na Gudisonu. Želeo je Gbaman po sveku cenu iz Evertona, a turski klub je to uspeo da iskoristi i dovede ga ne jednogodšnju pozajmicu. On je pre dve sezone postao član Karamela u transferu teškom 25.000.000 evra, ali su ga povrede po dolasku na Ostrvo značajno usporile. 

Pozajmicom u moskovski CSKA uspeo je donekle da rehabilituje karijeru, nadaju se na Gudisonu da bi u tom stilu mogao da nastavi i u Turskoj, a onda idućeg leta uspeju da povrate jedan deo od uloženog novca u njegov dolazak. 

Kako javljaju turske kolege Trabzon neće platiti nikakvu nadoknadu za pozajmicu, ali je preuzeo na sebe kompletnu platu koja u bruto iznosu premašuje 3.500.000 evra na godišnjem nivou.