Autor: Informer.rs

27.08.2022.

12:45 >> 13:23

Foto: informer.rs

Sport

POZIV ZVEZDE JE ČAST! Milojević PROMOVISAN na Marakani!

Ni 24 časa nije prošlo od kako je Dejan Stanković otišao sa Marakane, a brzom reakcijom Zvezdine uprave njegov naslednik je odmah ozvaničen. Miloš Milojević novi je trener crveno-belih, a perspektivni srpski stručnjak danas se obratio novinarima nekoliko sati pre početka utakmice protiv Javora koja je na programu večeras od 21 čas. 

- Pre svega, hvala Stankoviću za sve stvari koje je učinio za mene. Prvo - predstavio me je Balkanu, doveo u Zvezdu. Drugo - razumeo je kada sam otišao u Hamarbi. Treće - ostavio mi je dobru grupu, dobar rad i podržao odluku uprave da me dovedu. Želim mu sve najbolje i na ljudskom i poslovnom planu. Trenutak ne mogu da biram, znam odgovornost, ovo je za mene čast. Imamo sedam bodova prednosti, utakmicu večeras, derbi za tri dana, neki kažu teško je, jeste, ali idemo korak po korak. Želimo da dominiramo u domaćem prvenstvu. Liga Evropa liči na Ligu šampiona, a mi smo hteli da budemo tamo. Zvezda ne sme da predaje bodove, ništa neće biti lako! Očekujem dobru saradnju, imao sam drugu uslugu, ali im verujem - rekao je Milojević. 

Informer

Miloš Milojević je dobro poznato lice na Marakani budući da je u prvih godinu i po dana Stankovićevog mandata bio njegov prvi pomoćnik. Navijači su ga zapamtili kao "trenera sa slušalicom". Sportski sektor crveno-belih je već juče istakao zadovoljstvo zbog njegovog dolaska, a velika prednost je njegovo prethodno iskustvo na Marakani. Novi strateg Zvezde nije želeo da priča o manama tima, a istakao je da klub ubrzano radi na angažmanu njegovih asistenata. 

- Što se tiče nedostataka, o tome želim sa grupom da nas ne bih ofirao. Morate da sačekate to. Što se tiče pomoćnika imamo dva imena sa kojima radimo. Nenad Milijaš ostaje, a tražimo prvog pomoćnika, kondicionog trenera i trenera golmana. To nam je hitno potrebno - objasnio je Miloš Milojević. 

Za svega par sati očekuje ga i derbi na klupi Crvene zvezde i duel sa Javorom. Milojević nije imao mnogo vremena da se spremi, ali ističe da je tokom puta ka Beogradu pokušao da se maksimalno pripremi. 

- Fokisran sam na utakmicu sa Javorom. Prošli smo i te teme, ali sportski sektor radi na tom pitanju. Igračkim kadrom sam prezadovoljan, prostora za napredak postoji, ali treba biti realan. Igrači moraju da shvate da je početak težak, moraju da pokažu da žele. Da li nam treba još nešto? To ću sa sportskim direktorom usaglasiti uskoro. Ohi je naš napadač i dok je tako računam na njega, ako dođe ponuda to je stvar kluba, a ne mene - kazao je Milojević. 

Uživo:

12:45 - Dobro došli na uživo prenos prmocije novog trenera Crvene zvezde Miloša Milojevića. Sve detalje sa pres konferencije možete pratiti uz portal Informer.rs!