Autor: Informer.rs

02.09.2022.

14:16 >> 14:22

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZVEZDA REKLA - NE! Evo koji je klub hteo da vodi Erakovića

Crveno-beli su četvrtak u toku dana obavili razgovore sa predstavnicima Bešiktaša, koji su želeli da angažuju štopera Strahinju Erakovića. Međutim, uprava kluba iz Turske nadala se da će uspeti da dobije igrača po relativno niskoj ceni i nije ponudila ni blizu koliko su se na "Marakani" nadali. Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja, ponuda je bila takva da niko u Zvezdi nije ni pomišljao da je prihvati.

Informer

 

- Interesovanje za Erakovića pokazali su mnogi klubovi, a najizdašniju ponudu os svih njih izneo je Dinamo iz Moskve, koji je bio spreman da plati osam miliona evra. Međutim, Zvezda ga ni tada nije pustila, već se nadala da može da dobije bar deset miliona. Bešiktaš je ponudio značajno manje i neke procente, što je Zvezda lako odbila. Eraković može da ide samo u slučaju baš jake ponude, kakva do sada nije stigla - istakao je naš izvor.

Priča oko dolazaka takođe je utihnula, iako je pre dva dana delovalo realno da će zadnji vezni iz Šerifa, Edmund Ado, završiti u Zvezdi. Pregovori su opet obustavljeni, jer dve strane nisu mogle da se dogovore oko dinamike isplate. Šerif želi novac odmah i to minimum dva miliona evra, a Zvezda bi mogla da plati na rate i to oko 1,8 miliona evra. Klubovi bi se oko sume bi verovatno usaglasili, ali dinamika isplate je zasad nepremostiv problem.

Crveno-beli do večeras u ponoć imaju rok da dovedu igrače koje će prijaviti za grupnu fazu Lige Evrope, tako da ako im se ukaže prilika da dovedu neko pojačanje dostojno tog takmičenja u narednih nekoliko sati, oni će to i učiniti.