Autor: Informer.rs

16.09.2022.

07:06

Foto: Starsportphoto©

Sport

LEGENDA PARTIZANA PROZIVA TRENERA ZVEZDE! Nisu to vaše GREŠKE nego...

Strelci za turski tim bili su Marek Hamšik u 16. i Trezege u 68. minutu, dok je pogodak za crveno-bele postigao "rezervista" Veljko Nikolić u 89. minutu. Izabranici Miloša Milojevića primili su dva gola nakon velikih individualnih grešaka. 

Upravo o tome je govorio trener crveno-belih Milojević, a njegov komentar nije se dopao legendarnom fudbaleru Partizana Darku Tešoviću koji smatra da to nije istina. 

Informer

- Moram samo da napravim digresiju, iz dana u dan slušam od kolega kada pričaju da smo 'izgubili zbog svojih grešaka'. Ne, protivnik vas je naterao da pogrešite. Greška je autogol Pavkova - nesmotrenost i greška igrača, a kada pogrešite u taktičkom delu, kada se igrač ne vrati gde bi trebalo da bude u fazi odbrane i kada vam daju gol, ili kao u slučaju drugog gola gde naprave pritisak na igrača sa loptom, pa je uzmu, pa brzom tranzicijom i pasom u dubinu to reše za dve sekunde. To onda nije greška da ste se vi pobedili, već kvalitet protivničke ekipe koja vas je pritisnula i uzela vam loptu. Poenta je da Kanga u tom delu, crvene zone terena, ne sme da zadržava loptu i dribla, a kod ozbiljnih i pravih ekipa to se vrlo brzo kažnjava, videli ste i kako - rekao je Darko Tešović u emisiji na "RTS-u" nakon poraza Crvene zvezde. 

Tešović je kao trener radio u Radničkom iz Kragujevca, Mačvi i Novom Pazaru, a potom bio pomoćnik Vladana Milojevića na klupi Al Ahlija i AEK-a.