Autor: Informer.rs

21.09.2022.

19:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

TEK ĆEMO DA NAPREDUJEMO I BUDEMO BOLJI! Lazarević PUCA OD SAMOPOUZDANJA pred novu sezonu u Zvezdi!

Polako, ali sigurno crveno-beli privode kraju pripreme za novu sezonu u kojoj će pokušati da odbrane tripla-krunu u domaćim takmićenjima i napreve iskorak u Evroligi. Jedan od igrača koji se najviše istakao tokom prethodnog perioda je i Stefan Lazarević kom će ovo biti druga godina u taboru crveno-belih. 

- Za sada je sve kako treba, prvenstveno što smo svi zdravi svi i prošlio smo sa tim manjim, sitnijim stvarima, niko nije imao problema s ozbiljnijim problemima i dosta je novih lica tu. Atmosfera je stvarno dobra i imamo u svkaom segmentu dosta prostora za napredak - kaže Stefan Lazarević.

Mladi košarkaš jedan je od retkih koji je u prošlosti imao priliku da sarađuje sa novim trenerom Vladimirom Jovanovićem. Ipak, ističe Lazarević da je sve na mnogo višem nivou u odnosu na ono što su prošli u FMP-u. 

Informer

- S obzirom na to da mi je Vlada Jovanović bio trener u FMP-u, definitivno mi je lakše da se prilagodim nekim stvarima. Međutim, sistem koji je postavio, trebaće prilagođavanje, tu je dosta novih igrača, ali vremenom će biti sve bolje i bolje. Nisam upoređivao, nisam gledao u tom smislu, ali odnos njegov prema treningu i igračima je apsolutno profesionalan i sa moje tačke gledišta nema nekih velikih i bitnijih promena, sem što na moju radost sarađujemo na nekom višem nivou u odnosu na FMP - dodao je mladi as Crvene zvezde. 

Kod Dejana Radonjića Lazarević je izmao izuzetno zapaženu defanzivnu ulogu, dok je tokom pripremnog perioda pokazao i značajan napredak u napadu. 

- Naglašavam da mi je najbitnije das sam zdrav, prošao sam pripreme, od sebe imam očekivanja da pomognem ekipi u datom momentu što više mogu. Šta god bude bilo potrebno za to, ja ću biti spreman, a sad da li će uloga biti veća ili manja, ja ću svakako dati sve od sebe - podvukao je Lazarević.